(1008) Tvarohové pečivo

300 g tvarohu
150 g změklého másla
1 vrchovatý hrnek mouky
1 sáček vanilkového cukru
3 polévkové lžíce cukru
sůl podle chuti

Rozmícháme tvaroh s máslem a přidáme mouku.Těsto rozdělíme na 3 části, které rozválíme na stejné obdélníky.
Smícháme cukr a vanilkový cukr
První obdélník posypeme cukrem. Na něj položíme druhý obdélník a posypeme cukrem. Ttřetí obdélník dáme navrch a posypeme cukrem.
Lehce vyválíme válečkem.
Těsto rozkrájíme na libovolné obrazce (ouška, kolečka atd.)
Vložíme na plech a pečeme na 175 °C, asi 20 minut. Těsto i bez vajec a kypřicího prášku roste v troubě před očima.

Toto je po dlouhé době (ne-li historicky vůbec) první recept s fotkou od Lakysy!!!

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

30 komentářů: (1008) Tvarohové pečivo

  1. Ivana P. napsal:

    No tak nevím, jestli tohle zvládnu. Vždy jsem měla problém s pokyny – vyválejte čtverec/kruh, protože to byl vždy ovoid. A to jsem viděla na youtube videa, kdy opravdu vyválí dokonalý kruh. Tak nevím, jak by to dopaflo, kdyby měly být 3 stejné obdelníky. Ale možná by to fungovalo i s překládáním – 1 obdelník a postupně přeložit a prosypat, aby byly 3 vrstvy. Co myslíte?
    Jinak ….Lakysko gratuluji k fotografickému počinu, ale musím přiznat, že mě strašně mrzí, že tvůj foťák namá stejnou úchylku, jako tvoje klábosnice 🙂

  2. Ivana P. napsal:

    Ještě bych chtěla tiše vzpomenout na Katyp. Hledala jsem recept na vánočku a její komentář u (527) Vánočka, jak bude vařit s kočkama, mi vyloudil i po roce úsměv na rtech.

  3. Vera M. napsal:

    Moje dcera je maniak na skoricovy cukr , takže já plus skořici, díky , fajn recept

  4. kveta.batkova napsal:

    Určitě vyzkouším obě varianty, ačkoliv u nás pravděpodobně zvítězí varianta slaná.

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Kočky, mám podobný recept a dávám různé příchutě:
    – sezam, kmín, sýr, pokrájené uzené maso na maličké kousky (to nedávám navrch, ale doprostřed), dušený špenát (ale musí být tuhý, jinak vytíká – opět ne navrch), šunku, rozdělaný tvaroh s pažitkou (to oblibuju nejvíc a navrch posypu tím sezamem)
    – marmeláda, nastrouhaná jablíčka, brusinková zavařenina, hrušky, rybíz
    Těch možností je, určo najdete ještě jiné.
    Výborný je, když vykrájíte kolečka ze jednoduchého těsta (např. sklenicí) – na každou „taštičku“ potřebujete 3 kolečka, dvěma vykrájíte střed (lem bude cca 1 cm) – kolečka se lepí bílkem. Takže nejdřív to plné kolečko, pomatlat, vykrojené, pomatlat a vykrojené.
    Upéct a hotové, ještě teplé je můžete balit v cukru. Nebo vychladlé plnit něčím slaným, např. šunkovou nebo sýrovou pěnou a navrch ozdobit. Jako chuťovky je to výborný a nadělá to dost parády. Já je plním právě tím tvarohem s pažitkou a můžu se jich užrat.

    Lakys, gratuluji k prvnímu počinu ☺

  6. Devětapadesátka napsal:

    Tak kuchatky, poraďte: dá se sádlo škvařit v troubě? Dnes nám přivezli půlku přeštíka – „jen“ 70 kilo, takže zítra bude práce. Jen to sádlo bych potřebovala pořešit. Děkuju za každou dobrou radu.

    • a.rena napsal:

      No nevím, asi bych to neriskla. Řekla bych, že to bez míchání, než se rozškvaří, bude prskat a ke konci moc pěnit. Hlavně na začátku musíš moc míchat, ať se nepřichytí. Probrali jsme to s manželem a nedoporučujeme. Jo a my dnes dělali klobásky (klasika prasátko + králíci). Zítra udíme.

      • Devětapadesátka napsal:

        Reni, děkuju, nebudu riskovat a holt budu míchat, i když ten odér ze sádla mi nedělá dobře. Udit budeme po vánocích, na to se těším. Zítra si to užijte.

        • BOYE napsal:

          Jani, jednou jsem to zkusila. Nic se sice vyloženě nezkazilo, ale výsledek z trouby v porovnání s tím z plotny je nebe a dudy. Furt jsem hlídala a kontrolovala – takže je jedno, jestli stojíš u kamen jen tak, nebo mícháš. No a nakonec mi v kastrolu vzniknul přípeček, který se hodil akorát do škvarkových placek. Rozhodně bych přeštíkovi věnovala ten čas s vařečkou. Kdybych zítra neměla nasmlouvanou práci, klidně bych ti jela míchat. Mně ten odeur neva. Nu, budu na tě intenzivně vzpomínat 🙂

          • Devětapadesátka napsal:

            Luci, děkuju. Škoda že nemůžeš, byla by aspoň sranda. Budu na Tebe myslet příště a včas si Tě zarezervuju a rozhodně ne jen kvůli sádlu na plotně ?

        • jarybarka napsal:

          Jani já dělala sádlo v troubě asi před 14ti dny .měla jsem asi 5kg řemenového a šlo to v troubě dobře.ani jsem ho nijak zvlášť nemíchala. z těch 5ti kg byly dvě várky.dělala jsem malé kotičky asi2x2cm.trouba na180 párkrát jsem ho prohrábla a pak odebírala.škvarky jsem pak dodělávala na sporáku podlít mlékem aby měly barvu.už jsem to tak dělala sai 3x a vzdy dobré.

  7. IvaC napsal:

    Tady dycha takova pohoda, je mi mezi vami moc dobre, diky?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..