Přejeme všem krásný čas adventní

a vyhlašujeme akci Vánoce.

Posílejte mi DO MAILU (HaderachKwisatz na seznamu) svoje rodinné recepty na ten nejlepší bramborový salát – ne kompletní rozpis ve stylu „den předem uvaříme kilo brambor…“, ale jen  ingredience + svoje tajné (kyselá rybička, křepelčí vajíčka, atd.)
Krom salátu beru též různé úpravy ryb, které se objeví na vaší štědrovečerní tabuli (kdo mi pošle kapra na modro?), a typy na     červené zelí k božíhodové  kachně.

Věnec vlastnoručně vytvořila Bláhovka.
A znova opakuju – mně – Jana má cukroví!
Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

20 komentářů: Přejeme všem krásný čas adventní

    • Jana Macůrková napsal:

      A máme se bát nebo těšit? Klid, mně už hrabe, včera odešlo čerpadlo do čističky, dneska, když jsme pro něj jela, mi odešlo auto…..odtáhli mně, poprvé od doby co auto máme (duben 1987). Takže, co přijde do třetice?

      • Haderach Kwisatz napsal:

        Granule k veceri 🙂 🙂 😉
        To bude DOST velkej pruser 🙂

        • Jana Macůrková napsal:

          Ty taky musíš všecko vykecat – aby i další rozuměli – zpátky mne vezla kamarádka, která se nabídla, že se mnou objede všechno, co bude potřeba. Čili – koupit čerpadlo, nakoupit alespoň na 3 dny dopředu, stavit se ve Staňkovicích pro zrní a mléko. Zrní jsem nepřivezla, ale už jsem tam měla nachystáno 50 kg granulí. Takže podle Haderach máme co jíst. No, nevím, co na to pán domu – granule namočené v mlíce… fotku prý mám dát na Bramboračku…

          • Vera M. napsal:

            No Jano , to muselo byt hodně depresivní , nezbude nic jiného , než si dat něco dobreho , určitě tam něco vystouras, a spravit si naladu . Jak jinak …

          • blahovka.h napsal:

            Jestli to jsou granule pro králíky, tak aby nedopadl jako Peříčko s ulomeným zubem :-).

          • Jana Macůrková napsal:

            Pro Věru – naštěstí u mně se deprese nějak nikdy nezabydlely, já jsem se musela smát…. prostě když se něco se.e, tak vždycky naněkolikrát.
            Pro Blahovku – nám spíš ty granule by lezly do mezer mezi zuby…???

          • blahovka.h napsal:

            Pro Janu,
            u nás máme pořekadlo, že na po-ranýho i ha-zl spadne.

          • a.rena napsal:

            A ke všemu ani nebylo co zobnout, když jsi nepřivezla ani zrní. 😉 Jo, ne nadarmo se říká: máš-li člověče škodu, o posměch se nestarej.

  1. blahovka.h napsal:

    Kapra na modro? Jedině že bych ho natřela temperama, nebo anilinkama? To by dopadl jak králíci v Slunce seno :-).
    Nicméně, recept mi udělá radost, nikdy jsem ho neviděla, neochutnala, jen jsem o něm slýchala.

  2. Devětapadesátka napsal:

    Na kapra na modro se používá kapr lysec – tedy bez šupin. Při přípravě se musí dát bacha, aby se nesetřel sliz z kůže, protože ten způsobí modrání.
    Vykuchaný kapr se přelije vařícím roztokem ocet/voda v poměru 1:1, kůže kapra tím zmodrá. Pak se dá rybka velmi mírně táhnout do vody s octem, solí kořenovou zeleninou, bobkovým listem, novým kořením a pepřem. Aby měla ryba chuť, je potřeba trochu „překořenit.“ Stačí táhnout 15-20 minut podle velikosti ryby. Opatrně se přendá na tác.
    Obvykle se servíruje studený s křenovou majonézou odlehčenou ušlehanou šlehačkou. Teplý se podává s horkým máslem ochuceným křenem a vařeným bramborem. Je to nejšetrnější úprava ryby a je to moc dobré. Dělat na vánoce ji nebudu, ale tady máte první počin nesladkých receptů.

  3. lakysa22 napsal:

    Bláhofko, to je móc hezké…a dobrý nápad ten trtác ??

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..