vepřové kotlety nebo krkovička
anglická slanina
cibule
česnek
sýr Niva
kremžská hořčice
sůl
pepř
Plátky kotlet nebo krkovičky naklepat, osolit, opepřit, potřít kremžskou hořčicí a dát na pomaštěný pekáček, pokrýt angl. slaninou, cibulí na kolečka, česnekem na plátky a strouhanou nivou. Přikrýt alobalem a péct doměkka. Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.
Recept poslala: květa.b
Ólalá!Tak to by šlo.Zapečené maso s nivou…a ten sosík!
Já včera konečně začala péct a hned jsem to musela zajíst kysaným zelím a taková ňamka jak píše Květka by mi taky přišla vhod.
Jo tak tohle vypadá jedle, my občas vepřové můžeme a zrovna tato úprava by mohla být zajímavá. Děkuji, vyzkouším
niva s kremžskou,pořád přemýšlím, jak to chutná společně….
naprosto skvěle , ještě je to dobré místo kremžské dát francouzskou , ale ta kombinace v receptu je výborná.
Tohle zítra vyzkouším, krkovičku doma mám a nivu také. Vypadá to, že to bude moc dobré.
Další inovace s nivou. O víkendu jsem dělala zapékaná kuřecí prsa s nivou, pórkem a listovým špenátem. Prsa na větší hranolky, osmahnout na troše másla, položit na kolečka pórku, poklást listovým špenátem, posypat nadrceným česnekem a nastrouhanou nivou, zalít smetanou (šlehačkou) a zapéct. Jako příloha byly pečené brambory.
Pro a.renu – tak toto musí být moc, moc dobré. Kuřecí masíčko na pórku, nastrouhaná niva, maso se nemusí solit a zalít šlehačkou a česnek. Bože, sbíhají se mi sliny. Napřed ta dnešní krkovice a hned potom tento recept. Děkuji. 🙂
To jsem ráda, díky. 😀
Jaj! Nivu můžu kdykoliv , v čemkoliv, a v jakrmkoli množství!!!
zkus ji nadrtit v prstech na jemné hrudky a vmíchat do horké brkaše..je to moc dobré……
Dïky za radu…určitě zkusím?
Zrovna jsem koupila kus krkovice, tak večer naložím masíčko, ale mám obyčejnou hořčici, to bude taky dobré. Sice ta kremžská má jinou chuť, ale vyzkouším obyčejnou hořčici.
Ale ta kotleta je výstavní. 🙂
Klidně to zkus s obyčejnou hořčicí, taky už jsem to dělala a bylo to dobré.
Tak já jsem asi tentokrát výjimka, ale já Nivu nemusím a nejím. Asi je to tím, že na mě je hodně slaná. Dcera a Vlastik si ji kupují a zejména dcera, která ji také nemusela, dneska ji doslova žere.
Zkus ji s jablkem 🙂
kup si jemnější verzi, třeba Modřenín nebo nějakou francouzskou plísňovinu…nejsou tak výrazné a konzistence není tak tuhá….třeba ti zachutnají…
Jooooo, tak to si umím představit.☺
Jen místo kremžské dám obyč a k tomu si umím krásně představit malé lívancové bramboráky (jako smažené v lívanečníku) ….. to musí být mňamka.
A zeptám se, kotlety s kostí nebo vykoštěné ….
Tak to asi bude záležet jestli máš ráda kost na talíři (někdo rád obírá a olizuje- já, někdo se radši vyhne- můj vděčný strávník) . Myslím, že při úpravě v troubě kost roli nehraje (na pánvi je to jinak) nebo se mýlím?
Mno, když pečeš s kostí, tak máš lepší šťávu i v té troubě. Říkávala to moje babička a říká to i maminka. Možná je to také jen můj pocit. Ale prostě to tak dělám. ☺
Já mám problémy s kostí na pánev – dát x nedat? Do trouby neváhám – je tam natošup. Když kupuju krknu , tak nejraději s kostí. Na řízky si vykostím a kostičku (samozřejmě s nemalým zbytkem masa) přifařím ledaskam (klidně i k pečínce z divočáka) a pak si obíráááááááám…..
Děvčata, tak dnešní recept v době spousty sladkostí / mám je moc ráda / je jak balzám na duši. Skoro se to dělá samo, nic moc práce a klidně jako zákusek zbytky cukroví. To je dieta, ale do léta je daleko …
Za mne tedy to bude krkovička (za dobrý peníz koupená) a věřím, že budou boule za ušima. Recept šup do trouby, dělej si co chceš a pak si mne přijď zbaštit miluju. Kombinace příchutí zní zajímavě a tu kremžskou klidně koupím (běžně doma nemívám), však se spotřebuje. Díky za námět 😎
Paráda, zrovna jsme koupili půlku čuníka a vyzkouším, určitě si budeme chrochtat. Děkuji za recept.
Se tu řehním ….. jsem si představila, jak cpeš celou půlku do trouby ☺ ☺
Co do trouby- malá půlka a velká trouba – to by mohlo vyjít, ale na talíři bych to chtěla vidět 😀
Původně jsem to chtěla dělat z kotlety, ale přihodím ještě krkovici a můžu Tě pozvat na košt???
Olinko, netuším, zda MŇA nebo Květuš, ale určo přihoď, krkna bude lepší ….. díky, je vidět, že jsi ftipálek ☺
Asi vyzkouším obojí, u nás se vše se.ere, co zavání masíčkem a upeču v remosce???
Zlatá stará remoska …. mám jí doma a musím napsat, že kuřátko je z ní nejlepší ☺