(1018) Zapečené kotlety

vepřové kotlety nebo krkovička
anglická slanina
cibule
česnek
sýr Niva
kremžská hořčice
sůl
pepř

Plátky kotlet nebo krkovičky naklepat, osolit, opepřit, potřít kremžskou hořčicí a dát na pomaštěný pekáček, pokrýt angl. slaninou, cibulí na kolečka, česnekem na plátky a strouhanou nivou. Přikrýt alobalem a péct doměkka. Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.

Recept poslala: květa.b

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

29 komentářů: (1018) Zapečené kotlety

  1. jarybarka napsal:

    Ólalá!Tak to by šlo.Zapečené maso s nivou…a ten sosík!
    Já včera konečně začala péct a hned jsem to musela zajíst kysaným zelím a taková ňamka jak píše Květka by mi taky přišla vhod.

  2. Inka napsal:

    Jo tak tohle vypadá jedle, my občas vepřové můžeme a zrovna tato úprava by mohla být zajímavá. Děkuji, vyzkouším

  3. a.rena napsal:

    Další inovace s nivou. O víkendu jsem dělala zapékaná kuřecí prsa s nivou, pórkem a listovým špenátem. Prsa na větší hranolky, osmahnout na troše másla, položit na kolečka pórku, poklást listovým špenátem, posypat nadrceným česnekem a nastrouhanou nivou, zalít smetanou (šlehačkou) a zapéct. Jako příloha byly pečené brambory.

  4. lakysa22 napsal:

    Jaj! Nivu můžu kdykoliv , v čemkoliv, a v jakrmkoli množství!!!

  5. Jiřina napsal:

    Zrovna jsem koupila kus krkovice, tak večer naložím masíčko, ale mám obyčejnou hořčici, to bude taky dobré. Sice ta kremžská má jinou chuť, ale vyzkouším obyčejnou hořčici.
    Ale ta kotleta je výstavní. 🙂

  6. Jana Macůrková napsal:

    Tak já jsem asi tentokrát výjimka, ale já Nivu nemusím a nejím. Asi je to tím, že na mě je hodně slaná. Dcera a Vlastik si ji kupují a zejména dcera, která ji také nemusela, dneska ji doslova žere.

  7. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jooooo, tak to si umím představit.☺
    Jen místo kremžské dám obyč a k tomu si umím krásně představit malé lívancové bramboráky (jako smažené v lívanečníku) ….. to musí být mňamka.

    A zeptám se, kotlety s kostí nebo vykoštěné ….

  8. Jiřina napsal:

    Děvčata, tak dnešní recept v době spousty sladkostí / mám je moc ráda / je jak balzám na duši. Skoro se to dělá samo, nic moc práce a klidně jako zákusek zbytky cukroví. To je dieta, ale do léta je daleko …

  9. kvetula.v napsal:

    Za mne tedy to bude krkovička (za dobrý peníz koupená) a věřím, že budou boule za ušima. Recept šup do trouby, dělej si co chceš a pak si mne přijď zbaštit miluju. Kombinace příchutí zní zajímavě a tu kremžskou klidně koupím (běžně doma nemívám), však se spotřebuje. Díky za námět 😎

  10. olinamusilova napsal:

    Paráda, zrovna jsme koupili půlku čuníka a vyzkouším, určitě si budeme chrochtat. Děkuji za recept.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..