600 g hladká mouka
300 – 400 ml mléko
80 g cukr
2 lžíce oleje
3 žloutky, kostka droždí
polevy: čokolády. kokos,
barevná „rýže“
citronová či jiná poleva
Vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme vykynout.
Rozválíém na sílu asi 1 cm, vykrajujeme velká kolečka, do kterých vykrajujeme menší kolečka nebo kytičky jako já. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje, po usmažení necháme okapat na sítu nebo na papírových utěrkách. Máčíme v čokoládě, polevě nebo jinak dozdobíme.
Sobotní oběd vylepšila: Jana Macůrková
To bude dobrý i bez polevy..?
Moc dobrý oběd a k tomu bych si dala fazolovou, nebo hrachovou polévku. Z mládí jsme měli smažené vdolky a k tomu fazolačku.
Vdolky a bramboračku – my. 🙂
Babicka delala k fazolacce vdolky nasucho peceny…a testo bez cukru.
Vdolky a hrachovka.
U nás poblívka jak kdy, dneska houbová zapraženka, někdy hrachovka, někdy čočková.