20 dkg ořechů
20 dkg cukr moučky
1 bílek
strouhané piškoty
hladká mouka,
mléko,
rum nebo káva, ostrá marmeláda
Dávám míň cukru, hmotu doplnim piškotovými drobečky. Plnim krémem z másla, cukru, trochy kašičky z hladké mouky a mlíka a rumu. Pro nezletilce a lidi s postižením (řidiči, vyléčení alkoholici, odmítači démona alkoholu a ty nemocné, co rum nejí) do krému pár lžic kávy, ostré marmelády…
Obnovený recept BOYE, foto ilustrační, až pošle nové, vyměním.
Ty úly dělám úplně stejně, piškoty nedávám. Bílé úly dělám ze strouhaného kokosu, 12 dkg cukr moučka, 10dkg kokosu a 4 dkg másla. Je jich 50 ks – mám malou rozkládací formičku. Náplň čokoládový krém a podklady u obou úlků linecká kolečka, nebo kytičky.
Jiřinko ty úlky jsou jen z těch tří ingrediencí?A půjde mi to vyklopit když nemam skládací formičku?
Já se stašně vztekám když mi to nejde?
Já ti odpovím: Trochu těsto koriguju těmi drobečky, ale rozhodně je potřeba tu kuličku, ze které dělám úlek, pořádně oválet v cukrmoučce, někdy jí smíchám s kakaem, někdy s oříškovou prosátou moukou. A otvírací formičku nepoužívám, protože tvarově se mi víc líbí ta klasická vyklápěčka…
Ha, teď jsem si všimla, že vlastně se ptáš na ty kokosové. A ty se mi taky moc líbí, asi je zkusím, pokud mi to vyjde 🙂
Pro jarybarku, omlouvám se, že odepisuji až teď, ale právě jsem skončila s cukrovím. Dopoledne musím vařit, aby mi děda neumřel hlady/taky by mohl na posledních 14 dní před Štědrým dnem někam vypadnout/ a začínám až odpoledne. Už mi to nejde tak rychle jak bych potřebovala, ale k těm úlům – nemusí být skládací formička, taky jsem ji celá léta neměla. Ale jak píše Lucinka, musíš tu kuličku pořádně oválet v mletým cukru, případně i do té formičky dát trochu cukru a jen s ní trošku klepneš o vál a ten úl sám vypadne. Neboj, zvládneš to, není to tak hrozné. A opravdu stačí jen ty 3 ingredience. Dělala jsem je včera a dnes plnila krémem. Už jsem tak unavená, že krém byl jen z trochy másla, trochy cukru a vrazila jsem tam trochu vaječnýho koňaku. Chvíli mi trvalo než jsem to vymíchala, vaječňák byl studený. Aby se to pěkně smíchalo, chce to mít všechno stejnou teplotu. Ani jsem je nechutnala, tak ani nevím jestli to bude dobré. Normálně dávám extra krém, ale už konečně budu s cukrovím končit a nechtělo se mi ho dělat.
Ale jak čtu, že Lucinka smíchá cukr s kakaem, nebo oříškovou moukou a tím úly obaluje – perfektní nápad. Dělám to celá léta, ale toto mi nenapadlo.
Tak se ještě jednou omlouvám, že píšu až tak pozdě. 🙂
Já to zkusím jak je to.Kdyžtak budou kuličky to se taky dá jíst.
Tak já asi zkusím oboje- ty Boyčiny i kokosové, obojí vypadá zajímavě a bude změna 😎
Jiřinko diky zkusím to.Snad se to povede.Díky.
Já někde viděla úlky z margotek byly takové melírované ale to už bych moc vymýšlela.Letos jsem pekla pouze různé sušenky,linecké slepované a vanil.rohlíčky tak jsem chtěla alespoň úlky s krémem.