zbylé řízky z kapra
olej
majonéza
větší mrkev
sterilovaný hrášek
kyselé okurky
cibule
citron
cukr
sůl
Kapra zbavíme strouhanky, kůže, vykostíme a rozkrájíme. Trochu osmahneme a necháme si výpek. Uvařenou mrkev, okurku pokrájíme, přidáme hrášek a pokrájenou cibuli.
Vše smícháme, přidáme majonézu, ochutíme a podáváme.
Recept poslala Úsměvka
Já tyhle zbytky (pokud zbydou) zpracovávám ještě jinak – kapra obrat od kostí, zbavit strouhanky, přidat majonézu a vařený nahrubo natrouhaný celer. Trochu okyselit citronem.
Ha! A co sterilovanej? A bez citronu tim padem?
Myslím, že by to nebyl žádný problém, a na chlebíčky je to super salátek. Trochu to připomíná falešný krabí.
A maličko jemně strouhané mrkve pro barvu.
To dělám i z vařené ryby.Smažená nikdy nezbyde.
Tak my tento salát jíme většinou 27. 12., ale letos ryba nebyla, tak nebude.
Pravda, kus kapra je v mrazáku, tož na něj určo dojde. Ono se to hodí. Ten Tvůj také vyzkouším, určo
Pokud u nás najde dneska večer někdo zbylého kapra, pak jsem smrtelně onemocněla, nebo mě unesli UFOni… (platí každoročně) 🙂
Bojínku, včera jsem si a Tebe vzpomněla s hrůziknama…vánočka se karásek povedla, zlaťoučkà, cuťově mňam…ale hrůzinky jsem zapomněla dát. Sestra měla bezva nápad – prý je mám dát na tilířek, a podávat jako přílohu.
To jsem měla vědět, zaskočila bych tě zachránit – ty naše už byly na těsto zvyklé a holčičky si ručičky fakt umyly…
Já bych se o zbylého studeného kapra poprala.To můžu klidně 3dny za sebou
U nás zbyl vždy, a to já ho také můžu, ale …… to se prostě nedalo nikdy sníst.
Dcera dnes volala, že jako co má dělat se zbylým kaprem, tak jsem poslala ten můj recept a i recept Jany, ať si vybere. Dnes mají návštěvu, tak třeba zaboduje s banketkama potřenýma pomatlánkou a navrch kousek citronu. ?
U nás zbyl jediný řízek. Nedovolil jsem aby dočkal rána. V 10 večer po hrozné pohádce jsem si musel spravit chuť. Řízek a salát -druhé kolo. Hezky odpočívejte ať přibereme nějaké kilčo a na jaře máme co shazovat.
Ten můj měl v tu dobu již 4kolo – u jedné maminky, u druhé maminky, doma a potom aby se dojedl. Dnes kachnu, brknedl a zelí …… teď tu pije heřmánkový čaj, páč je mu blbě. Jsem zvědavá, jak dá zítra svíčkovou z kance (já vím, to není svíčková, ale u nás tomu tak prostě říkáme) s knedlem. ?
Čaj moc nepomůže, jedině fernet-drsoň. Pelyněk umí divy. Vlastní zkušenost.
Pelyněk a zeměžluč, ale ta je dost vzácná. Pamatuji se kolik km jsem nachodila, než jsem ji našla pro jednoho kamaráda.
Vzacna? No asi jak kde….roste mi to v zahonech mezi kytkama, plevel bidnej 🙁
Haderko, aspoň víš, že ten, kdo ti pošlapal záhonky, nebyla Jana 🙂
Jo, fernet dobrý, ale když už ti je fakt blbě, tak pomůže jen „Salvát“, to je čaj z lékárny, hořký, ale tak, že se ti obrátí vše, co se dá. Ale pokud to dáš, tak pomůže.
U nás byla pěkně tučná husa. K ní jsem přidal do pekáče i porce mladého králíka. Knedlíček, zelí -při obědě jsem neošidil ani drůbež ani hlodavce. Jo a pivečko nakonec.
Ty se teda vůbec nešetříš, to se musí nechat.
A žádného panáka nechce, jen ten heřmánkový čaj ?
A není fakt nemocnej?
Ne, přežranej, páč neví, kdy má mít dost ??
O huse ani nemluv. Já už jí neměla taaak dlouho! Většinou kachny, protože jsou menší. A, nevim proč, ale já vodní ptáky peču výhradně celé… A i tu káču máme na dvakrát. I když se rozhodně nebojim, že bychom husu nezpracovali. A sááádlíčko. Ovšem celou dobu mluvim o huse krmené a šťastně odžité, ne o průmyslovém výrobku. Ty bývají a celkem za slušnou cenu. I jíst se to dá, ale husa je něco jiného…
Jinak je vidět, pane hrabě, že tady máš výjimečné postavení. Kdokoli jiný už by byl napadnut, že králík není hlodavec 😀 😀 😀
To je jen tím, že jsem si toho nevšimla – takže uvádím na pravou míru: králík a zajíc jsou zajícovci, rozdíl od hlodavců je v zubech.
Stydím se ,klopím uši.
Kdy jsem dnes odpoledne koukal, jak ty potvory sborem hlodají králíkárnu, tak jsou to hlodavci.
Pro hrabeboto – no, jo to je musíš občas nakrmit, pak se nebudou snažit ti sežrat králíkárnu.
To je rozdíl mezi normálním Čechem a šťourou: Normální ví co je svíčková, přestože to svíčkovou ani nepotkalo, zatímco šťoura vysvětluje, co je to svíčková, ale tu omajdu pojmenovat nedokáže…
Jednou, už skoro zoufalá hospodyňka vysvětlovala, že bude vařit svíčkovou se svíčkovou. Jen aby to pochopili všichni a nikdo do ní neryl.
Kdybys tu napsala, že budeš dělat kance se zeleninou na smetaně, tak se určitě najde někdo, kdo si vyžádá recept s tím, že dělá jen svíčkovou a rád by zkusil něco nového. 🙂
Nemá ta omajda nějaký, třeba francouzský, název? Já to tedy k životu nepotřebuju, ale čistě ze zájmu. A taky bych chtěla vědět, jak tomu všemu říkají ti televizní kuchtíci Zdendové, Romanové a další.
Sanglier à la crème.
A Zdenda Pohlreich by tomu řekl: „Viděl jsem hada srát, žábu bušit pěstí do skály, koně zvracet v barvách francouzský trikolóry. Dokonce sem viděl i stíhačku couvat, vole. Ale todleto sem teda ještě neviděl.“?
Ten cizinec na začátku, to je svíčková, kanec, nebo začátek tý omáčky? 😀
Pohlreich je lepší, my slabí říkáme jen „koně blejt a hada couvat“
Nene, to znamená, že ti uvážou krevní destičky okolo hubičky a zamotají do pořádnýho máslovýho krému.?
Jj, jeho hlášky jsou fááááákt nesmrtelný. Teda takto, vlastnit restauraci, tak si ho tam nikdy nepozvu, ale jako divák? Se tlemím od začátku až do konce. ?
Jo, a ta pohádka byla fááááákt příšerná a Vilhelmová to dorazila, snažila se napodobit Blanarovičovou, ale nesahala jí ani po paty.
Recept lákavý, ale kapr nikdy nezbyde – musela bych prvoplánově udělat podkoviček víc. Takže vyzkoušíme z kapra nevánočního (nebo amura, co čeká na svou chvíli v mrazáku).
Mužskej mi začal poněkud chořet, tak vařím čajíčky. Rýmovník zabral okamžitě, tak doufám, že trojkombinace zázvor+citron+med také odvedou své dílo a bude tu ráno další použitelná rybička 😎
Počkej, tam máš CHYBU …. má být trojkombinace Slivovice+med+citron
Když ho první trojkombinace neprobere, dostane tu druhou – ale až než půjde do pelechu. Kdo by se s ním tahal, kdyby to s ním seklo? ?
??
Chyba děvče, tuto trojkombinaci máš servírovat jen a jen a pouze v pelechu, potom se nemusíš s nikým tahat
Šak to píšu ne? Uvařím až než zaleze. Ale teď vypadá ještě moc čiperně – poptává nějakou pochutinu. Asi chce být taky přežpapanej. ?
Holky, vy máte statisti!! Já tu poslouchám : takové to, jak se to jmenuje…marináda..je tam okurek, no, čalamáda, jak to, že nemáš? Čalanáda je v Li…Mám chuť na kyselé hned…vezmi si okurek…né, víc kyselé.. tak si nalej ocet.
A pšežírá psa!!! Začíná přibírat, a mūžu horem dolem vysvětlovat, že bude trpět na klouby, páníček si mysyslí, že to tomu psovi závidím?
Tak mu uvař dobrý kafíčko ☕?.
Jako dobrá kuchatka jistě víš, do kterého obchodu zajít ?
Květulinko, café výhradně podle receptu od Maryši…ale víš, jak belbě se kole ve zamzrzlé zemi??
Kafe zásadně od žida. nikdy z konzumu….??
A když nezabere ani ta druhá trojkombinace, tak použij dvojkombinaci mého tatínka a to – (pivo – řízek) a několikrát zopakovat….
Jo, tak tuhle trojku přivezl včera nastávající mojí neteře ke stromečku. Já blb opustila André a ke konci večírku málem opustila já mě… Ale nic mi není. Asi byl ten med bio… A pili jsme to ledový, ale dovedu si to představit i horký. Byla to náhrada cukroví a já jsem spokojená. Jenže je to sviňa. Po chvíli získáš dojem, že by se to mohlo lemtat z větších kbelíků, než jen z těch malejch panáčků. A to by asi kebulka bolela… Asi to umístím do lékárničky, když to propaguješ ty, osoba důvěryhodná a zkušená…
No nevím, nevím. Abys pak neměla děvušky často chorobný ?
🙂
Tahle trojka je lék, tj. musí se to lemtat teplý ….. a víc jak dvě fááááákt nedáš, páč jí máš jak z praku, víš? A zásadně do postele, v lékárně je to k ničemu ?
No jo, ale asi tak záleží na velikosti „lékoovky“ no ne??
Tak nevím, ale OFKA byla na Karlíku, což? Teda takto, přijela i na Karlštejn, ale jen na tanjnačku ? A fakt je, že veliká byla dost
???
Jj, máš pravdu, hrabe mi ?
Už jen zítra a je po svátkách. Nebo jsi do Nového roku doma?
Nene, jdu do kolbenky, jak jinak ?
No chvíli volna by sis zasloužila! určitě jsi u vrchnosti nezažádala ?
Zažádala, ale nevyšlo to. Navíc nemůžu, prostě tam ještě musím.
Ale jsem zvyklá, navíc se válím doma již čtvrtý den a hrabe mi, šak to vidíš ?
Tak hlavně nezapomeň zítra doma něco důležitýho (třeba babičku) ?
Nebůj, dárečky mám sbalené a to ostatní mám napsané na papírku a ráno budu odškrtávat ?
Horší by bylo, kdybych nechala doma dědu …… to bych na tom parkovišti mohla sedět ještě za týden ?
No ještě bys mohla zapomenout, kde je papírek – do rána dalekooooo ?
Nooooo, a to bych byla víš kde ?
Jdu do peří, dobrou fšem ?
Dobrou a užij si to!
Hezkýho Štěpána všem – a bacha na led, až si ponesete koledu ?
Teda devcata a pane hrabe, vy zase jedete. Smeju se nahlas, ze uz je muj muz z toho nervozni a rikam si, ze jste museli byt moc hodni, ze mate tak dobrou na-
ladu a srsite vtipem. Jen si rikam, kam se vam vsechno to jidlo vejde?My to
snad budeme ve dvou jist asi 5 dni. Preji hezke mezisvatci???
Ivčo, páč jsem to jídlo jen koštovaly, tak sršíme ftipem, kdybychom ho jedly, tak ležíme na gauči a není tady po nás ani památka, jasný?
Ale, my ženy, my to máme dané, že jen uždibujem, že? ?
A Vám také krásné mezikachní ???