(1080) Maso s brambory pečené v alobalu

anglická slanina nebo špek
brambory, cibule
šunka
vepřové maso (kotlety, krkovice, eventuálně plec)
sýr
sůl, pepř, kmín

Na plát alobalu dáme dolů dva tenké plátky špeku nebo anglické. Na to porci brambor (osolit, okmínovat). Na ně plátky cibule, jeden nebo dva plátky šunky, kus dobrého vepřového masa (kotlet bez kosti , krkovička, může být i plecko ). Pořádně osolit a opepřit. Na maso kus sýra oblíbené chuti (autorka dává Goudu) a navrch zas plátky šunky nebo šunkového salámu. Dobře rozprostřít spíše na délku , ať se balíček dobře zavírá, zabalit a péct v troubě předehřáté na 250°  asi  hodinu na mřížce. Dospod je dobře dát  plech s vodou, kdyby něco kapalo.

Alobalové balíčky poslala Věra M.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

39 komentářů: (1080) Maso s brambory pečené v alobalu

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Živáňská v alobalu – jen místo šunky nebo salámu pikantní klobáska a navíc paprika. Tý jsme se něco nadělali 🙂

  2. jarybarka napsal:

    Hned jak jsem to začala číst zastesklo se mi po grilování.Sice můžu grilovat na balkoně ALE v mém malém grilu těžko docílím ve vichru a mrazu správné teploty.

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jéééé, dobrý. Díky za připomenutí.?
    Já tam teda nedávám šunku a sýr, páč to u nás odkládali na kraj talíře a nežpapkali,? tak tam přihazuji klobásku, ale jinak pohoda. Taky tam přidám nějaké bylinky a alobal pomažu sádlem či olejem. Dávám přímo na plech, aby mi to nenadělalo špínu v troubě. Dokonce jsem to zkoušela v remosce a taky výborný.
    Jen už jsem to nějak dlouho nedělala, tož ještě jednou díky, vím, co bude o víkendu?

  4. BOYE napsal:

    Jaj, tohle lze v jakékoli modifikaci! Já se nekamarádim s alobalem a když je to možné, tak se mu vyhnu. Dělám všechny tyhle zabaleniny v pečícím papíru. Mám takovou tu mřížku na plech a pohoda. A ještě jsem se dozvěděla, že se to jmenuje vznešeně papilota 🙂 Balení jen vyžaduje trochu víc soustředění, aby to drželo zavřený.

    • Usmev.na.moji.tvari napsal:

      „Papilota je označení pro kuchařskou pomůcku, sloužící k úpravě pokrmů ve vysoké gastronomii. Samotnou papilotou se rozumí papírová či alobalová kapsa ve tvaru srdce, do které se vkládají syrové nebo málo tepelně zpracované pokrmy. Dále se pokračuje vložením papiloty do horkovzdušné trouby. Díky efektu tvořící se páry se papilota vždy „nafoukne“ a zvětší tak svůj objem. Vůně horké páry je první ochutnání pokrmu při otevírání papiloty samotným strávníkem. Jedná se o vyšší formu složité obsluhy, kdy host si sám otevírá papilotu a vnímá tak všemi smysly (čich, zrak, chuť, hmat)“
      Z teho je jasné, že je to pokrm 1. třídy a je jedno, co do té „pomůcky“ vrazíš, že? Jen mi není jasné, jak budu tvarovat do serdéčko ….. já jsem na takového „vyfikundace“ totální analfabet, víme? ?

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Kočky, teď trochu mimo mísu …. otevřela jsem po dlouhé době program TV a vyskočilo toto:
    – Moje zprávy plus – Jaromír Soukup
    – Kauzy Jaromíra Soukupa
    – Jaromír Soukup live
    – Týden podle Jaromíra Soukupa
    – Instinkty Jaromíra Soukupa
    Jako to je celý večer až noc Jaromíra Soukupa, TV jak vystřižená, a to pominu to, že ho nesnáším.

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Prostě mě to zaujalo … jako nejsem blbá, vím, že je to jeho telka, ale ….. to je takový jájínek a egocentrista ?

  7. kvetula.v napsal:

    Občas dělám různou zeleninu (vždy každý druh zvlášť) – přistrčím do trouby když něco peču a pak dál zpracovávám. Ale ještě nikdy jsem nezkoušela upéct jídlo „bez nádobí“.
    Vyzkouším a upeču v papilotě! 😎

  8. Vera M. napsal:

    Pravda, ze tohle je totalitní hit narozenin, kdy si děti a někdy i dospěli prali “balíčky”. Tož se nadelaly balíčky pro každého jeden ( velikost podle velikosti ??) a hospodynka ( já ) mohla sedět s návštěvou a totalitním bytem se linula Liba vůně anglické spojena s masickem a brambory, cibuli … bylo to fajn tenkrát. A tyto dva jsem připravila po letech pro syna a mě , jel na služebku okolo a chtěl Balíčky ??

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..