asi 250g hrubě nastrouhané
syrové červené řepy
1 vejce
sůl
pepř
koření na grilovanou zeleninu,
strouhanku dle potřeby aby se z hmoty daly tvořit karbanátky
Řepu nastrouháme do mísy, přidáme další ingredience a smísíme dohromady. Postupně přidáváme strouhanku, až dosáhneme požadované konzistence. Vytvarujeme menší karbanátky, naskládáme na plech s pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby – horkovzduch na 180° 40 minut
Recept poslala Květoslava.
PS: Pouze z řepy je ten tmavší kousek.
z uvařený nebo z pečený,to je rychlejší na pánvi, a tuku moc nedávám, mám nepřilnavou,stačí trošíčka….ale tu Tvoji verzi zkusím, já řepičku ráda…..
Taky můžu řepu na hodně způsobů. Nejdřív jsem měla trochu obavy z úpravy syrové a i ta chutná. Ty karbanátky v troubě dělávám kvůli tomu, že u většího množství nemusím dlouho stát, nikde mi nic neprská a když dělám přímo dvojporci, přidám na jeden plech hned i bramborové dukátky a ono se to samo bez hlídání….?
já nemám horkovzdušku, ale olejem to jen pomažu… přemejšlím, že to prubnu v remosce….
V remosce to nebude mít chybu.
Já jsem si zvykla péct na horkovzduch všecko – tedy až na pár výjimek jako jsou rolády.
Po remosce pošilhávám, zatím mi ji zakazuje „nerudovský problém“ 😕
Jeden je pouze z řepy a ti dva druzí karbanátkové?
Recept 956 🙂
Díky tak ty jsou pro mě lákavější,když je tam maso.
to namíchej, vepřový s řepou a máš nejen karboše,ale možná i velice chutnou sekanou…..
A když jsme u řepy – dělala jsem v neděli brsalát a červenou řepou z předvánočních receptů (recept 1046) a jako příloha ke kuřízku neměl chybu 😎
To mě moc těší, že chutnalo. Díky.
Postupně zkouším vše zveřejněné a zatím spokojenost. Různé druhy pro různé příležitosti. 🙂
Tak to jsem ráda, že všechna ta šílená práce nepřichází nazmar. Teď jdu stahovat asi 15 fotek k VZK – vyzobáno z komentářů. Využívám zimu a dávám si do pořádku všechny poslané i uvařené recepty. A Vlastik fotí a fotí a fotí a občas mi nadává…..a já se mu ani moc nedivím….???
Decka, já bych chtěla k tomu zahustovani strouhankou : je to vynikající !! Na doporučení dcerenky ( manželova dcera ) jsem jim udělala bramboraky bez špetky mouky, jen zahustene strouhankou a byly nejen chuťové výborne , ale taky krásné krupave . Pecka ?. Už je jinak dělat nebudu
Já je dělám úplně bez zahuštění a taky moc dobrý
Já taky, abych nemusela patlat misku s bezlepkovýma a normální. Půl brambor na hrubo, půl jemně strouhaných. Na PŽ by se to jmenovalo Sen všech dietářek – bramborák bez mouky 🙂
mouka je přece v té strouhance Vero….
Tak to jsi můj člověk, já jsem to samé, mouku jsem tam vždy dávala symbolicky. Jenže: mi to chutná, bramborák je takový hodně bramborový, aLE: manžel a spol. vždycky, ze to nekřupe. Tak ta strouhanka je tam výborná (kdo by neměl rád rohlíky).
V bramboráku nejlépe křupou škvarky a uzené ?
Jednou došla sůl, tak jsem dala hrubozrnnou, že se rozpustí. Křupala líp než škvarky, ale k jídlu to moc nebylo 😀
??? Já jí také používám, ale melu, jen do omáček jí dávám celou, páč tam vím, že se rozpustí
Já, bílý pečivo nerada 🙂
Taky se hlásím. Jím ho jen v nouzi nejvyšší. Už i ve Španělsku mne potěšili, že začali tmavé prodávat – sice ne všude, ale když vím kde…. 😎
Já ho taky nemusím, snad jen v případě óbr hladu ho dávám ?
Neříkám, ze si rohliky kupuju, to Fakt ne, pečivo skoro nejím a když tak zitny chleba atd, ale houska s máslem, to by se mi protacely panenky, jak bych si to dala, fakt. Asi nedojedená z mládí…
Přiznám se, že červenou řepu nemusím, ale na tom talíři to vypadá nádherně, opravdu. Ale takto, předložit mi to takto někdo na talíři, tak bych určo ochutnala.? A nebojte, dnes žádné pojednání nebude, to co mě trápí, to pojednat nemůžu, a to co bych pojednat mohla, tak o tom se mi psát nechce.?