aneb i PŽ umí dát recept, který je po úpravách velmi jedlý
těsto na pizzu č. 619
anglická slanina
cibule
zelí ( červené je asi i pro barvu lepší)
vlašské ořechy
olej
ovčí sýr (zde oštiepok)
trochu worcestrové omáčky
špetka tymiánu, cukr, sůl a pepř
Těsto namačkáme do formy, zatížíme a pečeme (cca 5 minut) v rozpálené troubě. Pokud nezatížíme, tak po vyjmutí ihned propícháme vidličkou a prostředek splaskne.
Mezi tím si na oleji osmahneme cibuli, přidáme cukr, počkáme až zkaramelizuje, přidáme pokrájenou slaninu, přihodíme posekané okapané zelí a posekané ořechy.
Pořádně vše osmahneme. Přidáme sůl a pepř, tymián, zakapeme worcestrem (můžeme dle chuti i jinou pochutinou) a promícháme.
Vyndáme z formy těžítko, dáme připravenou směs a zasypeme sýrem. Pečeme cca 10 – 15 minut na 200.
Experiment provedla Úsměvka a vzkazuje: „Je to vynikající, ten můj si po nandání na talíř vyndal domácí zavařené kapie a přidal pro chuť i ozdobu. Příště vyzkouším ještě z listového těsta, ale nemyslím si, že to něco změní.“
Moc pěkně to vypadá a věřim že i chutná.Já tuhle zkusila pizzu z jizerky což je vlastně směs škrobů.Až když jsem to po upečeni vyhodila do koše mě napadlo,ze by z toho šlo vystřihnout tvar přidat pásky a mohla jsem mít sandály na léto
No vidíš, máš eperimentovat s Bramboračkou a ne Jizerkou….
🙂 🙂 🙂
Ježkovovoko, neznala jsem, koukla jsem – za tu cenu bych se z toho neúspěšného experimentu asi přeskočila. Co tě to popadlo?
To nebylo z celého baleni.Dost věcí dělám podlevočně ale ta směs se absolutně nechová jako mouka i když se tak na prvni pohled tváří.Dyk víš co nezkusíš to nepoznáš…a sranda musi být…
Takže ještě trošku zbylo a ten recept na upečení letních pantoflíčků přijde? ??
Se chechtám tomu nápadu, co by se z toho dalo udělat. Jinak soucítím – s něčím se matlat – vložit peníz do surovin a drahocenný čas do přípravy něčeho k vyhození… to mne dokáže vytočit. ?
Já byla docela v klidu.Prostě se stanou horší věci než toto.Vošnipala jsem z toho to dobré a placka zahučela tam.?
Abys, Rybářko, nemyslela, nezapomněla jsem na tebe, ale zatím jsem ten knedlíkový model pro Emilku nedělala – neměli jsme vyloženě BL suroviny a pizzu si Dorostenka peče z žita… 🙂 Jakmile mi přijde pod ruku, musím se jí zeptat, co jsme to onehdy koupili za mouku. Byla podstatně levnější a chutná a fungovala. Písnu na mail.
Ve zcela BL dobách, si dělala pizzové obloženiny na placky z bramborového těsta a taky jsme jednou pojali jako zemlbábu a místo těsta dali naplátkovaný bílý BL chleba. Vypadalo to jak z mimibazaru. Jo a taky si plnila těsto na quiche italskými ingrediencemi – to bylo nejúspěšnější z pokusů o chuť i vizáž.
To je v poho já knedlíky zas tak často nedělám.To nespěchá.
Já když tak zase něco zkusím z jzerky…?
???
Poslouchej, nech si to patentovat, protože jestli sem leze někdo z Jizerky, tak změní podnikatelský záměr a už neuvidíš ani korunu.
Já budu první, která sandálky zakoupí. Pokud se vrhneš i na žabky, tak zakoupím zrovna dvoje
???
Ahoj, posekane okapane, to bude to dobre z Lidela …?
Věruško, určitě i to z Lidlu. Vyzkoušej
Vypadá to lákavě a k vyzkoušení svádí…
To posekané, okapané… jsem myslela kysané, ale jak dočítám komenty, došlo mi, že okapává i ve sklenici sladkokyselo sterilované, tak tu mudruju, co by bylo lepčí? ?
Úsměvko, z čeho jsi dělala???
Jinak to červené sklenicové z Lidlu nám moc chutná. Tímto děkuji Hadérce za tip ?
Květuš, dělala jsem ze sklenice (neměla jsem z Lidlu) a musím napsat, že určitě bych dávala jen to. Je sladší a víc se k těm ořechům hodí. Co měli na PŽ ani netuším, ale podívám se.
Opravdu je to výborné, dá se to jíst teplé i studené … zbyl jeden kousek, tak vím ?
Většinou ty jejich recepty ani nečtu, ale zaujala mě fotka s červeným zelím (nejdřív jsem si myslela, že je to řepa), otevřela jsem, přečetla a vyzkoušela. Jasně, jsou tam drobné úpravy, ale fakt je to jedlé, prudce jedlé ?