1 kelímek bílého jogurtu. (180 g)
1,5 kelímku od jogurtu polohrubé mouky
3/4 kelímku cukr písek
1 vejce, půl kypřícího prášku
hrubá mouka, cukr písek a máslo na drobenku
tuk na vymazání a hrubá mouka (kokos) na vysypání
NEBO
2 kelímky bílého jogurtu
2 kelímky polohrubé mouky
1 kelímek cukru
2 vejce
1 kypřící prášek
Jogurt, mouku s práškem, vejce a cukr vymícháme (kdyby bylo tuhé, lze přidat kapku mléka, ale nesmí být řídké).
Rozetřeme na menší vymazaný a vysypaný plech (zde do formy 27×27 cm), poklademe ovocem, posypeme drobenkou a dáme péct na 180° – asi 20 minut.
Recept poslala už dávno Lakysa, čekala jsem na ovoce, ale berte to jako odpověď na včerejší diskuzi. Je to fakt rychlovka, když přijde nenadálá návštěva.
Při těhle receptech mi vždy vadí, že ten kelímek od jogurtu je opatlaný od jogurtu :o) Jsem prostě divná :o) ale věřím tomu, že koláč bude chutnat skvěle.
Já si ho vždycky vypláchnu a utřu, jde jen o odměrku, aby byly poměry vyvážené. To druhý těsto, když se dá bez cukru, se dá v případě nouze použít i na pizzu.
Ja si kelimky od jogurtu schovavam pro sazenicky, atd, takze suchou
odmerku mam vzdy po ruce….
Pravda a je to dobre ?
Různý buchty s jogurtem jsem dělala již několikrát a pokaždé se mi to jakoby zdrclo ??? Nechápu proč, umíchané těsto bylo vždycky ok a i v troubě se zvedlo a pak bác a bylo po něm ??
🙁
U některých se osvědčilo nechat je v troubě vychladnout.
Možná by to mohlo být i jogurtem: Z opravdu živého a bez aditiv je těsto lepší, ale také háklivější.
Jo a rozhodně pečení z jogurtů a kefírů mi jde líp v těžkých nádobách – litina, kamenina…
Než bude mít Luca chuť na buchty, určitě to vychytáš! 🙂
Ještě jsem to úplněnevzdala ?
Tu druhou variantu dělávám se sodou místo prdopeč.a ještě s kakaem.Rychlé a dobré. Nezdrclo se mi to zatím nikdy.
Mám stejný recept jako je ten druhý, jen + 1 pudink s vanilk. nebo citron. příchutí. Navrch buď nic a je to jako dort, který se může rozříznout a dát krém, nebo navrch ovoce a pak buď želé-polevu, nebo šlehačku, nebo nic. Také se může dát navrch drobenka. Je to fakt dobrá rychlovka . Kdysi jsem ho často pekla v různých obměnách . Jednou dokonce s karamelovým pudinkem a navrch kaštanovou náplní. Nějak upadl v zapomnění, budu se muset polepšit. 😎