1 konzerva cizrny
1 balení mraženého sekaného listového špenátu
olivový olej
cibulka
anglická slanina nebo uzený bůček
Na pánev dáme trošku olivového oleje, do toho listový špenát a cizrnu, osolíme a dusíme doměkka. Zvlášť opražíme cibulku s anglickou slaninou (lze i bezmasá verze).
Když je cizrna měkká, smícháme, dosolíme a okořeníme dle chuti. Cizrna je chuti mdlé, větší množství pepře ani jiného výraznějšího koření není na škodu (u autorky kraluje koření Ibérico).
Recept poslala Květoslava a píše: „Za 30 min je na stole – z uvedeného množství oběd pro dva. Samozřejmě je možné použít suchou cizrnu a čerstvý špenát, ale to už nebude rychlovka.“
A já přidám: pokud se rozhodnete vařit ze suché cizrny, je třeba ji namočit přes noc (to všichni víme) a při vaření přidat 1 stroužek česneku, 1 oloupanou cibuli překrojenou na dvě půlky, bobkový list a 1 oloupané a nadrobno nakrájené rajče.
Tak tohle je recept přesně dle mého gusta:o) Mám ráda cizrnu i špenát. Myslíte, že by to šlo i kadeřavou kapustou?
Asi není důvod, proč ne – je stejně chuťově neutrální, jako špenát. Ve španělsku se to dělá taky s paprikou.
Ooooo, to je mnamka ?
Jáj, my s čočkou a rády. Holky bojkotujou cizrnu. Ale mám v plánu jim jí podstrčit místo hrachu. K tomu taky měly negativní vztahy, až jednou došla bída do špajzu a měly na vybranou: Hlad, nebo hrách. Volily to druhé a překvapivě zjistily, že to chutná i vypadá jinak, než ve školní výkrmně. 🙂
Ólalá tak to je moje gusto.A zrovna jsem cizrnu koupila.A taky je to rychlé a zdravé a vypadá to na talíři náramě.A i kolem masa to prolétne.?
Tak toto vyzkouším, přečetla jsem si v nějakém článku, že se mám začít zdravě stravovat ….. tak o víkendu bude cizrna.
Takhle se dělá cizrna v rodině španělského partnera mé dcerky. Babička tam ještě dávala hojně česneku, ale dcerka je asi upírka – česnek jí přímo smrdí a nám zas občas působí zdravotní potíže, tak ho dávám málokam. Pokud někoho recept oslovil a česnek oblibuje, nechť si přičesnekuje. 😎