4 středně velké řepy
3 lžíce octa
2 lžičky soli
2,5 l vody
plátky dobré slaniny na obalení řepy
2 hrsti slaniny nakrájené na špalíčky
4 cibule na osminky
Marináda:
2 lžičky dijonské hořčice
100 ml olivového nebo řepkového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
2 lžičky nasekané máty
sůl a pepř
vrchovatá lžička tekutého medu
Suroviny na marinádu dáme do skleničky, uzavřeme a řádně protřepeme.
Do vody dáme ocet a sůl, přidáme řepu a vaříme cca hodinu do změknutí. Vyjmeme a nakrájíme na 1,5 cm silná kolečka, která obalíme po obvodu slaninou. Konce slaniny spíchneme párátkem.
Řezné plochy řepy potřeme marinádou a necháme chvíli odležet. Řepu poté ogrilujeme/opečeme z obou stran do zezlátnutí slaniny. V průběhu grilování můžeme řepu na řezných plochách stále potírat marinádou.
Poté ogrilujeme/opečeme i špalíčky slaniny a osminky cibule.
Můžete zobat samotné nebo použít do vegeburgeru, ideálně v kombinaci se žampiony portobello.
Recept poslala Úměvka.
Tak jsem napsala příspěvek. Když jsem klikla, chtělo to, abych odpřisáhla, že nejsem robot. Tak jsem odpřisáhla. Příspěvek zmizel…
Už mě to vzalo na milost: Skvělý recept! Řepu mám ráda stejnou silou, jakou nesnáším řepku. A takhle ji neznám. Jen jsem včera místo kila a půl slaniny vzala jen třicet deka, tož až zítra. Už se těšim!
Užijte si svátek!
A pokud to ještě nevíte: 6.5. 1945 se narodil Chuck Norris. 7.5. 1945 kapitulovalo Německo… Náhoda? 😀
Ne, to je zase nějaký Chuckuv trik ?
A už jsem tady zas …..
Řepu nemám ráda stejně jako řepku.
Recept dělá moje kemoška, tvrdí, že je výborný. Já nevím, nikdy zkoušet nebudu, ale musím napsat, že na talíři vypadá nádherně. ?
Jen jsem nějak nepochopila, proč potřebuješ dávku pro závodní jídelnu …… 1,5 kg slaniny je fáááááákt hodně.?
Nééé. Jen by mi nestačila na to, nač byla určená původně. U nás jakmile se načne, tak se musí vyzkoušet, jestli není zkažená… A půldruhýho kila by vydrželo i se zabalením řepy, no…
?? to mi něco připomíná… jenže u vás bude těch masařek víc …
??
Tak to je jasné, kontrola musí být. Já si včera zakoupila 3 čokošky na vaření a ráno jsem s hrůzou zjistila, že doma není ani jedna. A donesla jsem je, to vím na 100%
Píšeš 2 hrstě a Boye má asi větší tlapky?
???
Njn, to mi vůbec nedošlo ….. ona asi myslí 2 hrsti od bagru ?
Řepu miluju, gril nevlastním. Takže si dovolím vzít toto jako další inspiraci a trochu upravím pro troubovou přípravu. Už se těším na čerstvé bulvičky 😎
Ale valila jsem bulvy, že recept poslala Úsměvka – řepová odpornice ?
Nononono, že to nežpapám neznamená, že to nemůžu poslat, no ni? ?
Kemoška mi dělá buď grilovaný meloun, ananas nebo celer s hruškou a nivou …. ten celer je vynikající, ten jako můžu. A je zdravý stejně jako řepa. ??
Poslat můžeš, o tom žádná. Jsem ráda, řepičku mám ráda stejně jako celer. Dovedu si představit grilovaný ananas i hrušku ale meloun? ? Asi budeme muset něco ugrilovat až budeme v penzionu ?
Meloun je jen pokrájený a hozený na gril a je dobrý, ale denně bych ho nemusela, to je fakt.
No nevím, lepší bude kus flákoty, ne? ??
Tak to je jasný. Kousek zeleninky k tomu je jen aby to vypadalo zdravě ?