aneb Úsměvka se činí.
Plněno kousky klobásy, posypáno semínky 🙂 🙂 🙂
A v Německu - věřte nevěřte je jen vaničkový tvaroh . V celofánu není . Tatarka není , pomazánkové není…
aneb Úsměvka se činí.
Plněno kousky klobásy, posypáno semínky 🙂 🙂 🙂
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
Tak ty bys mohla mít na povel rychlou rotu????
Vypadá to moc zajímavě.
Úsměvka je fofrnice – prostě žena činu?
Ten chléb je parádní a určitě chutnal. Další inspirace 😎
Máš to moc pěkné, takhle podobně se také dělá tzv. loupací chléb.
Květuš, můžeš trochu blíž specifikovat „loupací chléb“? V životě jsem nic takového neslyšela.
Květuš, můžeš trochu blíž specifikovat „loupací chléb“? V životě jsem nic takového neslyšela.
? ale já to psala jednou?!?
Mno, loupací je ten můj, páč trháš jednotlivé zabalené a upečené kousky něčím nacpané. Já to neměla do patra.
Jakékoliv dobré kynuté těsto rozválet na obdélník, z nějž kratší strana by měla mít dvojnásobnou šířku, než je klasická forma na chlebíček.
Navrch těsta rozložit cokoliv, co je pro tebe dobré, např. nadrobno nasekaný medvědí česnek a rozdrobený nebo nastrouhaný kozí sýr, šunka, slaninka a pod.
Těsto podélně rozdělit na dva dlouhé obdélníky a pak příčně na stejně velké čtverce. Formu vymazat máslem a čtverce těsta naskládat nastojato vedle sebe, až bude forma zaplněná. To pak umožní z hotového chleba odlupovat jednotlivé vrstvy. Ještě je dobré třeba chléb shora pomazat třeba pestem nebo máslem s česnekem, no prostě tím, co máš ráda.
Peče se v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 40–45 minut dozlatova, no prostě tak, jak ti peče trouba. Jinak těch variací je samozřejmě více podle chuti jednotlivých strávníků. Také tento chléb se hodí na různá párty.
Holky, ve skutečnosti bylo víc do zlatova, ale než doputovalo foto do Práglu, tak cestou vybledlo na sluníčku ☺(se mi aktualizoval noťas a už mi zase nejdou smajlíky ……)
A kdy budeš píct další várku? Bych přispíšila, než to zase bude putovat do Práglu.. tam schlamstnou všecko – i barvy ??
Smajlíci mi blbnou už dlouho, někdy musím klikat i 4x, než se otevřou ?
Teď zrovna ne, zkouším něco jiného, ale AŽ, tak se ozvu, nebůj ??Jj, už mi taky jdou
To je ale krásná bábovka, už tady někdy dřív byla zmínka o loupací bábovce. Taky jsem to slyšela poprvé a Úsměvka je moc šikovná, přečetla recept a hnedka vyzkoušela a nafotila. 🙂