(1248) Medová lámanka s pohankou

10 dkg medu
10 dkg cukru
3 dkg másla
10 dkg vlašských ořechů
7 dkg mandlových plátků
5 dkg pohanky lámanky (dodržet, celé kroupy by zůstaly tvrdší)
2 lžíce hl. mouky
100 ml šlehačky

Smetanu, máslo, med a cukr smíchat a na mírném plameni povařit do rozpuštění surovin. Pak přidat mouku a řádně promíchat. Nakonec zamíchat posekané ořechy, mandle a pohanku a provařit cca 10 minut. Plechy vyložit papírem na pečení a po celé ploše rozetřít hmotu. Péct při 150°  dozlatova. Po vychladnutí nalámat na menší kusy.

Krajový recept poslala: Arena

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

21 komentářů: (1248) Medová lámanka s pohankou

  1. Jana Macůrková napsal:

    Zdravé mlsání, ale já teď nemohu, nejím nic sladkého.

  2. BOYE napsal:

    Tak to se mi líbí. Ne furt nějaký přiblblý fit tyčinky, flapjacky…

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Reni, několik dotazů bych měla, sím …
    – píšeš „plechy“ – na kolik plechů toto množství je? Nezdá se to tak velké množství surovin. Popřípadě uveď velikost plechu – velký, malý
    – jak slabě rozmatlánkovat na ten plech?
    A díky, určo vyzkouším, pro to moje pražské zlatíčko to bude výborná sváča do auta na cesty. Vezmu jí k tomu ovoce a bude jí to určo chutnat, doma si to může máčet v džogurtu či priboši, když jí to zaleju rozmickovanými jahodami, tak to bude ještě lepší. Šiš, přijede až za 3 týdny, se nedočkám ?

  4. kvetula.v napsal:

    Nádherný krajový recept ? Jsem zvědavá kterou ze zde uvedených pochoutek potkáme, až se do toho kraje vydáme ?. Sice je to pochoutka sladká , ale určitě vyzkouším a trochu pro Méďu Béďu udělám.
    A můj dotaz pro Renatku… dalo by se ubrat cukru aby to netratilo na soudržnosti?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..