Nemaje hrubozrnné hořčice, kterou se mi nepodařilo ulovit ani cestou z práce, použila jsem (po poradě s Googlem) dijonskou. Nebojte se toho, je to vynikající. Originál prosciutto nahrazeno pršutem píseckým.
Všem doporučuju pro tyto horké dny, nemá to chybu.
Pěkné.Ja jak se znám bych určitě zakomponovala rajčata.Respektuju že je Marcelka ne e ale já je cpu kam to jde.
Hele, já rajčata miluju, ale sem bych je tak úplně nedávala. Za prvé pustěj šťávu, která jednak naředí tu zálivku a druhak jí úplně změní chuť a za druhý si nejsem úplně jista kombinací rajčata – vlašské ořechy. Respektive: sušený jo, tepelně opracovaný a v pestu taky, ale s čerstvejma nevim nevim.
Já dělám podobný salát co se týka zeleniny +vajíčka +rajský.Vrstvím na talíř a strouhnu balkánem pobryndám oliváčem a přihodím (jak kdy)černýma olivama,hroznovým vínem slunečnicovým semínkem..Je fakt že ta zálivka tomu dá úplně jiný šmrnc.Musím jí zkusit.Nepouživám hrubozrnou hořçici ale tu z lídla grilovací s pepřem a tou to určo nezkazím.
Na rajčata pošlu jiný recepísek, ten se Ti bude líbit …. ale nejdřív ho musím vytvořit, nafotit, poslat ? Také mám výbornou zálivku … teda recept na ní.
Já včera spáchala ten původní, dokonce i hurbobrdnou hořčici jsem objevila v přistěhovaných zásobách, a bylo to móc dobrý!!???
No vidíš jaká jsi šikulka ??
Hlásím, že u nás už byl tento salátek podvakráte k večeři a dnes bude zase ?. Pršut doma nemáme, zato šunky od kosti dostatek, takže dávám tu. Hrubozrnnou hořčici jsem nahrazovala kremžskou smíchanou s dijonskou cca půl na půl, poprvé jsem opomněla vlašáky, zato jsem dala trochu natí z lahůdkové cibulky. Dnes je zakoupená hrubozrnná hořčice, takže zase trochu změna. Osobně myslím, že by to nezkazila ani slunečnicová semínka a pokud nezapomenu, přihodím dnes poslední hrst piniových oříšků. Pro tyto horké dny u nás vítaná večeře ? 😎
A fotky jsou KDE???
? že bych fotila všecko co dám na stůl? Vypadalo to stejně jako Úsměvčino. Kdybys viděla, co mi kolikrát dá práce fotit něco na talíři a při tom odhánět tu velikánskou „masařku“, co krouží kolem a porád bzučí, jestli to už není studený a pod… ?
No někdy se stane, že se mi zadaří experiment a když máme skoro snědýno, tak se zeptá „na Bramboračku to nevyfotíš?“ … fakt mám doma zlatíčko ?
Já v týdnu zakoupila směsku semínek do takovýchto salátů, dnes budu jeden z nich vytvářet, jen ta semínka nejdříve oprahnu na trošičce oleje, aby pěkně křupala (ta semena).
S tím pršutem je to jedno, já ho kupuju v Bille, když je v akci, ale když není, tak to může být i se šunkou a i bez ….. nakonec je každý den jiný salát, že? ??
A vůbec, nevím, zda jsem to tady nepsala, ale Vitana má výborné zálivky v pytlíčkách, na cesty jak dělan, nebo komu se s tou domácí nechce dělat, tak si může zakoupit …. a mají dost druhů.
Haderach, jsi jednička 1️⃣?