(1259) Uvařeno podle Bramboračky – (1256) ledový salát se zálivkou, variace Haderach

Nemaje hrubozrnné hořčice, kterou se mi nepodařilo ulovit ani cestou z práce, použila jsem (po poradě s Googlem) dijonskou. Nebojte se toho, je to vynikající.  Originál prosciutto nahrazeno pršutem píseckým.

Všem doporučuju pro tyto horké dny, nemá to chybu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (1259) Uvařeno podle Bramboračky – (1256) ledový salát se zálivkou, variace Haderach

  1. jarybarka napsal:

    Pěkné.Ja jak se znám bych určitě zakomponovala rajčata.Respektuju že je Marcelka ne e ale já je cpu kam to jde.

    • Haderach Kwisatz napsal:

      Hele, já rajčata miluju, ale sem bych je tak úplně nedávala. Za prvé pustěj šťávu, která jednak naředí tu zálivku a druhak jí úplně změní chuť a za druhý si nejsem úplně jista kombinací rajčata – vlašské ořechy. Respektive: sušený jo, tepelně opracovaný a v pestu taky, ale s čerstvejma nevim nevim.

      • jarybarka napsal:

        Já dělám podobný salát co se týka zeleniny +vajíčka +rajský.Vrstvím na talíř a strouhnu balkánem pobryndám oliváčem a přihodím (jak kdy)černýma olivama,hroznovým vínem slunečnicovým semínkem..Je fakt že ta zálivka tomu dá úplně jiný šmrnc.Musím jí zkusit.Nepouživám hrubozrnou hořçici ale tu z lídla grilovací s pepřem a tou to určo nezkazím.

    • Usmev.na.moji.tvari napsal:

      Na rajčata pošlu jiný recepísek, ten se Ti bude líbit …. ale nejdřív ho musím vytvořit, nafotit, poslat ? Také mám výbornou zálivku … teda recept na ní.

  2. lakysa22 napsal:

    Já včera spáchala ten původní, dokonce i hurbobrdnou hořčici jsem objevila v přistěhovaných zásobách, a bylo to móc dobrý!!???

  3. kvetula.v napsal:

    Hlásím, že u nás už byl tento salátek podvakráte k večeři a dnes bude zase ?. Pršut doma nemáme, zato šunky od kosti dostatek, takže dávám tu. Hrubozrnnou hořčici jsem nahrazovala kremžskou smíchanou s dijonskou cca půl na půl, poprvé jsem opomněla vlašáky, zato jsem dala trochu natí z lahůdkové cibulky. Dnes je zakoupená hrubozrnná hořčice, takže zase trochu změna. Osobně myslím, že by to nezkazila ani slunečnicová semínka a pokud nezapomenu, přihodím dnes poslední hrst piniových oříšků. Pro tyto horké dny u nás vítaná večeře ? 😎

      • kvetula.v napsal:

        ? že bych fotila všecko co dám na stůl? Vypadalo to stejně jako Úsměvčino. Kdybys viděla, co mi kolikrát dá práce fotit něco na talíři a při tom odhánět tu velikánskou „masařku“, co krouží kolem a porád bzučí, jestli to už není studený a pod… ?
        No někdy se stane, že se mi zadaří experiment a když máme skoro snědýno, tak se zeptá „na Bramboračku to nevyfotíš?“ … fakt mám doma zlatíčko ?

    • Usmev.na.moji.tvari napsal:

      Já v týdnu zakoupila směsku semínek do takovýchto salátů, dnes budu jeden z nich vytvářet, jen ta semínka nejdříve oprahnu na trošičce oleje, aby pěkně křupala (ta semena).
      S tím pršutem je to jedno, já ho kupuju v Bille, když je v akci, ale když není, tak to může být i se šunkou a i bez ….. nakonec je každý den jiný salát, že? ??
      A vůbec, nevím, zda jsem to tady nepsala, ale Vitana má výborné zálivky v pytlíčkách, na cesty jak dělan, nebo komu se s tou domácí nechce dělat, tak si může zakoupit …. a mají dost druhů.

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Haderach, jsi jednička 1️⃣?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..