(1266) Krůtí brka na kdoulích

krůtí křídla
2 kdoule
1 cibule, kousek slaniny
lžíce hrubozrnné hořčice
lžíce medu
lžička naloženého zeleného pepře
tymián
cca 50 g másla

Dejte do pekáčku roztavit drobně nakrájenou slaninu, na ni vhoďte na měsíčky nakrájenou cibuli a lžičku zeleného pepře. Nechte rozvonět, přidejte na kostky pokrájené očištěné kdoule a vložte osolená a tymiánem okořeněná křídla. Podlijte (stačí vodou) přiklopte a zvolna pečte do měkka a zlata. Zhruba v polovině pečení ve šťávě rozmíchejte hořčici s medem a máslem a křídla průběžně potírejte.
Hotová křídla dejte stranou a šťávu vysmahněte do karamelova.Podávejte třeba s rýří.

Recept poslala BOYE: „Pokud vzejde z publika požadavek na omáčku, vlijte trochu vývaru/vody, provařte a propasírujte. Za sebe rozhodně upřednostňuji pouze výpek, ale náš strávník, náš pán! 🙂 „

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

22 komentářů: (1266) Krůtí brka na kdoulích

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Bojce se omlouvám, recept zůstal zapadnutý z loňského kdoulového nadělení. Nicméně – já to zkusila s jablky a mohu též vřele doporučit.

  2. blahovka.h napsal:

    Asi jsem přetažená ;-), ale při čtení mi vypadlo „d“ :-).
    Nicméně kdoule nemaje, ale maje jablka, by to mohlo být zpestření. Do teď jsem křídla jen upekla s kořením, které jsem našla a v rozmařilosti na ně nasypala. K tomu chleba a byla večeře.

  3. IvaC napsal:

    Myslite damy, ze mohu dat plody kdoulovce, kdyz nemam kdoulon? Na podzim
    samozrejme…..

  4. bozena.fialova napsal:

    Děvčata, je to příliš brzy něco slibovat, ale kdouloňka krásně odkvetla, plodů má nasazeno několik habadějů, jestli na to nepřijde nějaká pohroma, sklizeň bude letos opět bohatá. Takže budou-li zájemkyně, ráda poskytnu. (Jsem už zvědavá, kolik z vás se po loňské zkušenosti s kdoulobraním ozve. 🙂 )

  5. Jiřina napsal:

    Ty brčka vypadají a jistě i chutnají úžasně. Líbí se mi moc v pečeni ta hrubozrnná hořčice. Mně osobně by stačil jen výpek, ale můj děda je omáčkový, tak asi bude půl na půl. Co se týká kdoulí, nikdy jsem je nejedla, ale co nevyzkouším, nemůžu posoudit.

  6. kvetula.v napsal:

    Kdoule jsem zkompotovala a zdžemovala – zavzpomínala jsem si na dětství u babičky. Zkoušet přidat do jídla mne nenapadlo , ale věřím, že to je dobrota, takže budou li kdoule, bude to mít koule ? 😎

  7. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jako takto, jak je ftom hrubozrnka, tak to beru, jen nemám ty potfory kdoule.
    Doma mám recepísek na kuře s kdoulemi a rozmarýnem, ale nezkoušela jsem, páč nebylo s čím.
    Vypadá to na talíři hodně jedle, hned bych si dala, ale dnes nemůžu a zatím to nevypadá ani na zítřek ??

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..