(1272) Řízky z masáků

1 koš masáků
olej na smažení
sůl
vejce
strouhanka
hladká mouka na obalování

Velké pevné hlavy masáků neloupeme, pouze otřeme a nakrájíme na přiměřeně velké kusy.
Osolíme (já raději osolím vajíčka na obalování) a obalujeme v klasickém trojobalu. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Nepodáváme s žádnou přílohou, strouhanka ji nahradí.

Všechny nakrknout se pokouší – Jana  Macůrková 🙂

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (1272) Řízky z masáků

  1. 60anda napsal:

    Když mě je po nich vždycky tak krásně těžko, koukám na tu nádheru a nestačím polykat.

  2. Vera M. napsal:

    Jezismarja, proč já sem lezla ????? ?????

  3. Jiřina napsal:

    To je nádhera, řízečky a vrchovatý talíř. U nás dneska držková polévka z hlívy, smažený květák – obrovský, vařené brambory, okurkový salát, já ledový salát a nealko pivo s dědem na půl. Jsme nacpaní k prasknutí. Je zajímavé, že u tohoto jídla oba nevíme kdy máme dost. Ale řízečky z masáků, to je docela něco jiného. Dobrou chuť přát nebudu, protože v tuto hodinu už to nemá cenu. Jinak vedro je tady parádní. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..