1 koš masáků
olej na smažení
sůl
vejce
strouhanka
hladká mouka na obalování
Velké pevné hlavy masáků neloupeme, pouze otřeme a nakrájíme na přiměřeně velké kusy.
Osolíme (já raději osolím vajíčka na obalování) a obalujeme v klasickém trojobalu. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Nepodáváme s žádnou přílohou, strouhanka ji nahradí.
Všechny nakrknout se pokouší – Jana Macůrková 🙂
Když mě je po nich vždycky tak krásně těžko, koukám na tu nádheru a nestačím polykat.
TAk je zkus jenom lehce postříkat (mám malý rozprašovátko) olejem a naskládat je na pečící papír. Péct v troubě. Nejsou potom tak mastný a pokud ti není těžko po samotných houbách, tak tohle se pro mlsné lehčí.
To se tedy nepokoušíš – to se Ti docela povidlo!
Nevíš, že je to trestný, takhle dělat chutě??
A jaká je prosím sazba?
No kdybych se dokázala opanovat a sežpapala jen 2, 3 kousky tak v pohodě.
Já je dělám jen na másle a na kmíně jako superrychlovku, zkus, po tom ti možná těžko nebude. I když těžko říct – houba je houba a to je těžký jídlo …
Já masáky taky neobaluju.dělám je jako biftečky.Obalené dělám bedle ?(podle vzoru motýle-pro češtináře).Ale řekla bych že po těch vedrech moc hub nebude.
I Ty můro ;-). Máš bodík :-).
Jezismarja, proč já sem lezla ????? ?????
No přece jako vždycky – pro dobrou náladu! Nebo sem chodíš i pro něco jiného?? Dnes pro recept asi ne, když máme houby, a ne houby…
To je nádhera, řízečky a vrchovatý talíř. U nás dneska držková polévka z hlívy, smažený květák – obrovský, vařené brambory, okurkový salát, já ledový salát a nealko pivo s dědem na půl. Jsme nacpaní k prasknutí. Je zajímavé, že u tohoto jídla oba nevíme kdy máme dost. Ale řízečky z masáků, to je docela něco jiného. Dobrou chuť přát nebudu, protože v tuto hodinu už to nemá cenu. Jinak vedro je tady parádní. 🙂