(1288) Kuře na kari s ananasem

kuřecí prsa
ananas (čerstvý nebo z plechovky)
smetana nebo kokosové mléko
2 lžíce kari
1 cibule
máslo
sůl
pepř

 Maso nakrájíme na  nudličky.  Rozpustíme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme maso, osolíme, opepříme. Zprudka smažíme.

Když je  maso osmažené, přidáme 2 lžíce kari. Promícháme, aby se kari rozvonělo a  přidáme kousky ananasu, který jsme také nakrájeli na malé kousky – množství podle vaší chuti. Mícháme, dokud ananas  mírně nezměkne.

Zalijeme smetanou, promícháme a necháme na mírném plameni zredukovat omáčku na požadovanou hustotu.  Podáváme s rýží.

Já jsem přidala ještě lžičku červené kari pasty. Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

19 komentářů: (1288) Kuře na kari s ananasem

  1. lakysa22 napsal:

    Tak tohle přišlo jak na zavolanou! Kuře čeká v kuchyni, jen jsem ho nechtěla zase jen upéct. Přijdou mladí, budu mít čím překvapit. Děkuju!!

  2. Jana Macůrková napsal:

    Děvčata, všem děkuji za podporu, pejsek už je v pořádku. Vyhrála jsem nad ním piškotama namočenýma do kuřcího vývaru, dneska už jsem ho přemlouvat nemusela, hovězí plíce mizely jak Němci v krytu.

  3. kvetula.v napsal:

    Já bych ochutnala, ale zkoušet to jenom pro sebe nebudu. Můj vrchní strávník má rád teplé ovoce jen ve sladkých pokrmech (moučníky, knedlíky, ovocné omáčky k tvarohovým nočkům). Kombinaci maso + ovoce (kuřecí plátek s broskví a pod…) odmítá. ?

  4. jarybarka napsal:

    Ananas miluju.Sním celou velkou pixlu a mám dost.Maso k němu nepotřebuju.Maso a k němu zeleninový salát na slano s přidaným ananasem,nebo hroznovým vínem je taky ňamka.Ananas v omáčce ne.

  5. Jiřina napsal:

    Ahoj pesánku, jsem moc ráda, že jsi v pořádku. Až budeš mít na něco chuť, tak pozlob paničku, jakože ti něco bolí – ale jen trošku a panička ti naservíruje všechno co máš rád. Hned je život sladší, když je pejsek v pohodě. Janičko, byly to nervičky, ale už je zase dobře. 🙂
    Co se týká receptu, my raději kuřátko pečené na másle, nebo na soli /podle receptu na Bramboračce/. Ale jeden čas hodně letělo kuřecí maso na různém ovoci, teď už to nějak nevidím. Toto může být dobré – vypadá skvěle, ale jak píší výše, kdyby mi to někdo nachystal, tak to s chutí sblajznu. 🙂

    • Usmev.na.moji.tvari napsal:

      Je to cca 1 rok, kdy nám byl na jedné akci předložen zvěřinový guláš s hroznovým vínem a mandarinkama a byl vynikající, opravdu. Jednou jsme ho zkoušeli z hovězího a s bílým hroznem (páč červené nebylo v obchodě), k tomu ty mandošky pokrájené na kousky a fakt to bylo výborný.
      Neděláme ho pravidelně, ale již 3x jsme ho vařili …. teda kecám, dělal ho ten můj. A že ten gulášek dělá luxusní ?

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Holky asi takto …. byla doba, kdy zvonáče joo, potom zvonáče nee, lacláče jooo, lacláče neee, ponožky v sandálech joooo, potom neeee …… a tak je to i s jídlem
    Můj synek vyžadoval 100 let ke štědrovečerní večeři „zásadně a jedině“ kuřokozí s broskví a sýrem a opečeným bramborem, páč on rybu nikdy. Dnes je mu o dalších 100 let víc a jak jsem zjistila, tak večeří „zásadně a jedině“ rybu, smaženou s brsalátem.
    Ono se to prostě mění, jak móda, tak chutě. Já teda tento recept vůbec nezatracuju, páč si myslím, že nastane doba a vyzkouším.
    A taky si myslím, že ten můj, ač tyto kombinace nevyžaduje, tak určo to sežpapá.
    Tož určo vyzkouším a to nejen z důvodu, že ananas mám ráda, ale i to proto, že to vypadá velice dobře.
    Tož Hadérko, díky za další recepísek ?

  7. IvaC napsal:

    A k devcatum jeste Boyka, chybi mi. Kdepak se toula? nase spisovatelka…..

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..