2 hrnky ovesných vloček
2 hrnky mléka
Nechat namočené přes noc.
Potom přidat:
2 vejce nebo 1 vejce + 1 rozmačkaný banán (může být i varianta, že dáte 2 banány)
6 PL hlmouky
1/2 prdopeč
1 KL cukru – nemusí být (já dala trochu tmavého cukru)
špetka soli
Z poloviční dávky je cca 20 kousků, vše zamíchat, nechat chvíli odpočinout a smažit na trošce oleje. Navrch trochu bílého jogurtu a ovoce – jahody, maliny, borůvky … lze i šlehačku, zakysanku, řecký jogurt … nebo jen samotné.
Recept poslala Úsměvka: „Nezdá se to, ale jsou fáááákt výborné a velice chutné.“
Tak to vypadá opravdu dobře a brzy vyzkouším. Já dělám jogurtové, ale tyhle vypadají velice zajímavě a zdravě. 🙂
já bych asi použila mleté vločky
Myslím, že když jsou přes noc namočené, rozkejdujou se dostatečně 🙂
no mleté bys nemusela máčet tak dlouho :o)
Není to žádná práce, večer se hodí do mléka a ráno se přihodí další ingredience a za chvilku je snídaně.
Zkoušela jsem i bez namočených vloček (nechala jsem je jen cca 1 hodinu) a taky výborné. Zkoušela jsem je i z drcených/pomletých vloček, ale ty jsem nenamáčela, zrovna jsem to zamíchala, a taky výborné.
Jediné, co jsem nezkoušela, je s vejcem, vždy tam lupnu jen banán.
Je to skvělá sobotní/nedělní snídaně. Občas je usmažím večer a druhý den nesu do kolbenky, tam taky všem moc chutnají.
Nejvíc oblíbené jsou s řeckým džogurtem a ovocem.
peču je často a z jemných vloček / Lidl /, úspěch zaručen.
Jeee, další livance ?. Helenky livance jsou bezchybné a tyhle zkusím. Vlockove znám na slano se zeleninou. Zkusím vydolovat z paměti a udělat, vyfotit, poslat. Byly dobre
Tady jsem trochu konzervativní – lívanečky ano, s vločkami ještě ano, ale banán když tak navrch s tvarohem nebo smetanou. Ale spíš s jahodami, borůvkami – byli jsme dneska a i když je jich tady u nás málo, tak jsem natrhali s Vaškem asi 3,5 l a to na lívanečky stačí.
Zkus je, uvidíš, že budeš sama překvapená.
ten banán dá těstu výbornou chuť , mléko , vejce a banán projedu tyčovým mixerem a pak klasicky to ostatní. U nás to má úspěch.
Já snad nakonec zkusím pytlík vovsa do kuchyně propašovat ?
Několik desítek a pár jednotek let zpátky jsem v kempu u Lipna dělala lívanečky z prášku. Byly s ovesnýma vločkama a s borůvkama jen s cukrem byly luxusní !
Tady bych viděla s jahodovým džemem a zakysankou… Od zítra má Penny banány v akci ? 😎
Dej tam co chceš, opravdu jsou výborné. U nás nejvíc letí s jahodami z květníku a řeckým jogurtem, občas maliny a borůvky …… už se těším, až zde bude prcek a budeme je smažit spolu ?
Taky myslím, že je to príma recept, určitě vyzkouším, až se vrátím ze Šumavy. Pro nás bude asi nejlepší s dobrým jogurtem nebo trochou zakysanky a nějakým čerstvým ovocem. Možná, že dobré by byly i naslano jako palačinky s houbami nebo špenátem a posypané sýrem. To už je ale do jiné kategorie.
A zase houbová provokace ? Na Šumavě rostou?
Tady údajně ne, je sucho, ale od pátku do neděle má pršet, tak uvidíme ?
No ona je pršavá a chladná předpověď i na další týden, kdy se chtěl Méďa Béďa cachtat v bazénu ? Tak holt bude běhat po lese s košíkem ??
Uvidíme, je to ještě daleko, ale program Ti pošlu do mailu, ju?
A v nejhorším navštívíte koberce a budete mít o zábavu postaráno ??
?????
Ale nerostou, je tu sucho, alespoň v okolí Železné Rudy.
Ale abych pravdu řekla, chodíme spíš po túrách než po houbách. Známí, co tu byli minulý víkend našli pár růžovek a jednoho hřiba, jinak nic.
To je jedno, že nerostou. V okolí Železné Rudy je spousta míst na prozkoumávání. Je tam moc hezky. Už je dáááávno, co jsem tam byla naposled. Budu muset naplánovat pár dní na Šumavě ?
Zkus a dej vědět, pokud tam nebude cukr, tak určitě budou dobré i s tím špenátem nebo houbami.
Zitra recept zase az po osme 😉
Ideální čas, to už mám minimálně 2 hodiny kolbenkového času za sebou ….. tož juknu, co nám nadělíš ?
Ja normalne taky, ale zitra mam HO