(1291) (Ne)grilovaný hermelín

Hermelín  nebo Camembert
olej
česnek
mletá sladká  paprika
bylinky (např. rozmarýn, tymián)
sůl
pepř
… nebo směs grilovacího koření
alobal 

Bylinky nakrájíme hodně najemno a spolu s česnekem, paprikou, solí a pepřem smícháme v misce s olejem. Připravíme si čtverce z dvojvrstvy alobalu, lehounce pomastíme.  Hermelín potřeme z obou stran i z boků připravenou marinádou, zabalíme do alobalu a pečeme v troubě předehřáté na 200° asi 25 minut. Totéž lze samozřejmě udělat venku na grilu. Podáváme s máslovými tousty a brusinkami.

Může to být i plnohodnotná večeře – s tatarkou a vařenými bramborami.   Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (1291) (Ne)grilovaný hermelín

  1. Vera M. napsal:

    To je pecka, díky za připomenutí na víkend ?

  2. lakysa22 napsal:

    Jojojó!! S bramborem, ale ne tatarku, zvykla jsem si zakysanku trošilinku posolit a přidat rozetřený česnek..totéž dávám k hranoklům?

  3. kvetula.v napsal:

    Noooo… řekla bych, že to nebude špatné ani jako plnohodnotný , lehký letní oběd. Zkusím v alobalu v remosce 😎

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jj, u nás i normální oběd.
    Já udělám mističky z alobalu, naliju tam trochu oleje, nasypu trochu zakoupeného koření na grilovaný sýr, posekané bylinky, lupnu do toho sýr, který omatlám v uvedené směsi a dám do trouby na gril/nebo na gril bez trouby.??
    Nechám cca 15 minut, Camembert o trochu míň, ten je hotový rychleji a mohl by prasknout.
    Na to potom brusinky a k tomu brambory, či opečené brambory a říkám tomu vrchol mého kulinářského umění. A jak nám chutná ?

  5. Ivana P. napsal:

    dělám to podobně, jen marinádu mám z oleje, medu a chilli

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..