(1346) Výpečky se salátem

libový bůček nebo prorostlá krkovice
cibule
česnek
sůl
pepř (dle chuti též kmín)
ledový salát
řecký jogurt Zorba

Maso nakrájíme na kostky, cibuli nahrubo, česnek na plátečky.  Vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, vše spolu promícháme. Pečeme v troubě, vyhřáté na 180°,  v zakrytém pekáči  asi hodinu. Podle potřeby můžeme podlít malým množstvím vody, ale většinou to není nutné. Ke konci pečení zvyšíme teplotu na 200° a za občasného míchání pečeme ještě tak dlouho, až se přebytečná  tekutina vypaří a maso zezlátne ze všech stran.

1/2 ledového salátu nakrájime na kostičky,  osolíme a opepříme. Přidáme 2 vrchovaté lříce jogurtu a pořádně promícháme. Dáme vychladit a podáváme s teplými výpečky.

Recept poslala Jarybarka

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

48 komentářů: (1346) Výpečky se salátem

  1. Vera M. napsal:

    Tohle papam často, ten ledový salát se Zorbou ?. A do vypecku přidávám trosku kminu a manžel úplně ke konci dával malinko gril kořeni ( od V, co vaří za vás – říkal pro barvicku a ta chuť tam nebyla opravdu poznat a nic nezkazilo)

  2. Jana Macůrková napsal:

    Ledový salát mi právě roste na několika záhonech, tak si ho užívám. Ale já jen s octovou zálivkou, čerstvej je neskutečně křupavý. Jogurt dávám do okurkovýho, s trochou majolky.

  3. BOYE napsal:

    Ohó! Tak k tomu mám jedinou připomínku, a to tutéž, co Haderka a Věra: Trochu kmínu. Jinak je to přesně ten druh jídla, který můžeme na tuny. A je to jedno z mála, které jí i Dorostenka en bloc. A to je co říct, protože v každé kombinaci vždycky najde něco, co odporuje její právě zvolené dietě (a to nepočítám tu jedinou nutnou bezpšenicovou).
    Holkykluci, buďte tady hodný! Dneska budu k ruce Benjamíně a jejím spoluslavitelkám (někdo musí popíjet s těma doprovodnýma dospělcemi) a v noci odjíždím na výlet a pět dní si budu dělat, co chci. Mobil mám tak starej, že nejenže nemá internet, ale místo klávesnice má vytáčecí kolečko a že by se mi chtělo v cizí domácnosti v cizí zemi hledat počítač… Hezky vařte, v úterý si to zkontroluju. Pápá.

  4. jarybarka napsal:

    Máte všechny pravdu s tím kmínem.Já ho dávám všude tak nevím proč jsem ho tu nenapsala.Myslím,že v pekáči příromen byl.

  5. kvetula.v napsal:

    A mužskej už se mi tu kroutí … Prej že k výpečkům knedlík (i brknedlík nebo ňok) a zelíčko… Má smůlu bude jíst zdravě a basta! ?
    Mne by tahle kombinace nenapadla, ale v letních dnech je to trefa do černého! 😎

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    To vypadá tak nezdravě, až je mi jasné, že to bude naprosto dokonale chutné.???
    A jasně, na pečmaso zásadně kmín, já dávám drcený, páč mne nebaví štourat ze zubů ten celý
    Mno, na závěr musím napsat, že tady sice:
    „Prší krásně,
    nebe změnilo se v konev plnou vláhy,
    všechny trable vedra pozbývají váhy,
    každá kapka je jak jedno slůvko básně …..“
    …. ale porád je prádelna, že by jeden pad. Je tu černo jak o půlnoci, napršelo mi do ložnice, nejde proud, ale jinak pohoda. Ten „ledový“ salát (kdyby byl opravdu ledový) by bodnul. ?

  7. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Kočky, tady chlejstá od 17 hodin a stále je vedro ……..
    Jen to koleno z první světové hlásí, že bude změna …. tož se těším, že konečně nebudu splavená jak náplavka, že nebudu mít návaly jak mladice a že se nebudu potit jak při dnešních 35 st.
    Se mi potí i brejle, vážně …… ale prší krásně, to mi věřte

  8. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jarní Bárko, páč nemaje rozmrazené maso, tak jsem zakoupila šunku (kvalitní a opravdu masovou), uvařila vajcata, pokrájela salátek, uklohňala zálivku, postrouhala sýr v akci …. prostě jsem to předložila k véče a naprostá spokojenost ?

  9. Jiřina napsal:

    Toto je učiněná dobrota alespoň pro mne. Dělám výpečky z krkovice, ale bůček taky není k zahození a taky přidávám grilovací koření. Zdá se mi masíčko ještě lepší.
    Jinak tady v Brně ani kapka deště a vedro celý týden, vlhkost v bytě 65% jako ve skleníku. Nemůžu se dočkat až bude zima – léto nesnáším ! ! !

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..