(1351) Houbovozeleninový pekáč s masem

4 kuřecí řízky
anglická slanina na kostky
1 máslová dýně
1 dýně hokaidó
1 červená zeleninová paprika
20 pevných hub (může být víc)
(hříbky, lišky, hřib hnědý, kozák, křemenáč)
2 smetany na šlehání
koření podle chuti, sůl
Maso nakrájíme na kousky, dýně na kostky nebo jak to vyjde, houby necháme převážně vcelku. Všechno promícháme, posypeme kořením, zalijeme šlehačkou a necháme v troubě péct asi 1 – 1,5 hodiny.
Podáváme s bramborem nebo ještě lépe v měkkým chlebem. Pokud chceme s bramborem, můžeme menší brambory nebo kousky brambor dát péci přímo do pekáčku.

Masovou variantu houbového pekáčku pro 6 hladovců připravila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (1351) Houbovozeleninový pekáč s masem

  1. Jana Macůrková napsal:

    Tak tohle máte na zítřek. Mám nějaké pojíždění, tak nebudu mít čas. A od úterý zase Haderach.

  2. Jiřina napsal:

    Maso mám, ale houby ne – teda ty co tam patří, tak budou žampiony, nebo hlíva. 🙂

  3. kvetula.v napsal:

    Já tedy houby nemám, ale měla bych jednu technickou. Nejsou pak ty dýně za 1 – 1,5 hod úplně na kaši? Já totiž včera pekla masové karbanátky společně s hokaido hranolkama a nebylo to ono. Karbanátky potřebovaly 30 min a dýni by stačilo 15-20 min. Byla dost měkká.

  4. Vera M. napsal:

    U nás se zapráší vždycky po všem, co je zalito slehackou ( či pokryto ). Nojo, tak to proste je. Dam tam šlehačku a jsem král královna princ princezna …..

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..