500 g čerstvých hub
6 rohlíků
2 vejce
300 ml mléka
4 stroužky česneku
majoránka
pepř, sůl
drcený kmín
petrželka
150 g anglické slaniny
1 cibule
50 g másla
hrst strouhanky
(Pokud použijete sušené houby, napřed je na půl hodiny namočte do vody a před vhozením do hrnce lehce „vyždímejte“.)
Vejce ušlehejte s mlékem a přidejte prolisovaný česnek, sůl, mletý pepř, majoránku, kmín a nasekanou petrželku. Rohlíky nakrájejte na kostičky a zalijte připravenou směsí.
Houby nakrájejte na proužky, slaninu a cibuli na kostičky. Do kastrolu dejte máslo (kousek si nechte na vymazání pekáče), rozehřejte a orestujte na něm kostičky slaniny. Přidejte cibuli, za chvíli houby a dohromady restujte do zlatova (tj. houby musí odpařit vodu).
Nechte to vychladnout a smíchejte s namočenými rohlíky. Přesuňte do pekáče vymazaného máslem a lehce vysypaného strouhankou, a pečte v troubě předehřáté na 180° asi 30 minut dozlatova.
Recept jsem si opsala na PŽ v roce 2015 z rubriky Recepty mého srdce. A navzdory tomu, že výraz „hubník“ navozuje představu čehosi nízkokalorického, upozorňuju vás, že po tomhle zaručeně nezhubnete – je to děsně žravý 🙂 Haderach
A medaili dostává Lakysa, která to právě vylovila z trouby a posílá ještě teplý 🙂 🙂 🙂
Recept č.599 – Staročeský hubník. Jen s přidanou petrželkou.
Nojoooo, je to hodně podobný 🙂
Ólalá to je úplná nádhera.Zítra jedu zkusit něco nasbírat.
Hehe – já ho zrovns teď vytáhla z trouby..akorát tři tohlkįky, tři vejce…
Jo, formu jsem vyložila plátky slaniny, v nejbližší době ji nebudu potřebovat, a v noci by se mi mohla vypařit.
A dobrý to je…
Taky jsem měla v sobotu ze tří rohlíků a tří vajíček, byl výýýbornýý. Do večera jsem ho celý zpucovala (sama , no a co)
Takhle mi tu dělat chutě… to se ani trochu nestydíte?! ?
Nee, a měly bychom??
Ukládám do složky „Houby“ . Radši bych zkusila ze „živých“. Snad se někdy aspoň něco málo zadaří 😎
Jedinečný byl Kája Gott, recepty jsou různými obměnami různé. Z toho bych si hlavu nelámala. ?
Hele, ja uz mam strach i otevrit konzervu a ty mi budes tahat Mistra i na Bramboracku? HUŠ!!!
Tak promííííííň ?
Určitě by mu houbový nákyp chutnal, si myslím