(1453) Jablečná přesnídávka doktorky Aleny

4 kg jablek, dobře vyzrálých
2 vanilkové pudinky
cukr podle kyselosti jablek
Jablka oloupeme, nakrájíme na kousky, přičemž vykrájíme jádřince.
Do patřičně velkého hrnce nalijeme cca 2 dcl vody, nasypeme jablka a rozvaříme na kaši.
Aby byla přesnídávka hladká, ještě rozvařená jablka rozmixujeme,
Mezitím nalijeme do kastrolku 0,5 l vody, uvaříme hustý pudink a smícháme s jablečnou kaší.
Podle potřeby dosladíme.
Dobře promícháme, nalijeme do sklenic a sterilujeme ½ hodiny při teplotě 80 – 90 st.)

Recept mi poslala Alenka z Velimi, foto Vlastik.

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (1453) Jablečná přesnídávka doktorky Aleny

  1. olinamusilova napsal:

    Tuhle přesnídávku jsem taky kdysi dělávala, když byly děti malé.

  2. sharka.68 napsal:

    já nevim, mě tam vadí ten pudink…ale to je můj problém, já ho prostě nerada….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..