Vyrobila jsem marinádu na hořčičné kapustičky a postupně do ní naházela kapustičky a pokrájené : šalotku, mrkev, jeden větší batát a pár brambor. Urovnala na vymazaný plech a strčila do trouby. Cca za půl hodiny bylo vše měkké a doplněné trochou medovo-hořčičné majonézy to nemělo chybu.
Haderach
to je ta správná zimní barevná večeře k praskajícímu krbu..na plechovým nádobí..venku padá sníh, kvílí meluzína a doma je barevná,voňavá pohoda….
Kapustičky jsem dělala předevčírem (peču je v remosce spolu s krknou- přihazuji na poslední půlhodinu) , ale nikdy mne nenapadlo tu ňamozní marinádu naplácat na jinou zeleninu. Budu se muset polepšit…. Hadérko, seš jednička !👍🥇
Jejda! Další skvost! Zrovna včera jsem dumala, že bych měla zpracovat kapustičky, začínají vypadat unaveně.
A já včera držela v ruce sáček se šalotkou a pak jej dala zpátky , říkala jsem si, ze je toho pro mě moc … kapusticky mám pořad krásné maličké mrazene z 🌎. Červená cibule to nemůže zkazit
Nooooo, tak to je teda krása 👍👍👍 Jen těm batátům jsem zatím nepřišla na chuť, tak asi přihodím o bramboru víc.
Mam kapustičky nemám bataty tak asi víc mrkve? Nebo celer zkusím ten miluju a snad se to nepopere 😉😉😉
Nebo můžeš dát hokaidó. Případně místo brambor dát topinambury. Tady jde hlavně o tu marinádu, dá se použít asi na všechnu zeleninu.
No nevim, treba na papriky bych to asi nedala.
Před chvílí jsem koukala na telku a tam byla také velice zajímavá marináda – česnek, sůl.olej a kurkuma. Musím vyzkoušet.
Cesnek ma byt i v tehle, nedavam ho.