KVÁKÁRNA XL.

Houby rostou z vody rychle, ne však z lesa, ale z krychle.

Víte, že houby si můžete vypěstovat i doma? Pokud tedy máte ty správné podmínky – čili místo, kam to dát.  Pěstovat se dá  hlavně hlíva, ale třeba i šupinovka, shiitake a dokonce se dá koupit i sadba třeba bedel.
Potřebné informace najdete například na adrese „jedlehouby“ , „mostovace“ nebo „EkoHouby“ a na spoustě dalších.

Už jste to někdy někdo zkoušel? Podělte se o zkušenosti…

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: KVÁKÁRNA XL.

  1. jarybarka napsal:

    Doma jsem nezkoušela i když jsem o tom uvažovala a možná zkusím.
    Mladí na zahradě naočkovali pařezy hlívou a za rok měli neskutečnou úrodu.Opravdu kila hub. Další rok se to opakovalo už samo.Potom už se na pařezech usadily jiné houby a čtvrtý rok po naočkováni se pařezy rozpadly.

  2. sharka.68 napsal:

    už mám za sebou éru hlívy a žampionů..hlívu můžu na husto, žampiony decentně, těch jsem se přejedla, ale čerstvě utržený – ještě jako koule-s nerozvitým kloboukem, jen tak osolený a snědený za syrova..to je dobrota…

  3. Vera M. napsal:

    Teda bedly !! To musí být ! Falešná dršťková, řízky , jen moukové řízky , steaky na grilu .
    Neměla jsem už snad 30 let bedly . Mít možnost , jdu do bedel

  4. adela.adale napsal:

    Já jsem jednou zkusila hlívu (takový kvádr to byl) a úroda bohatá, hlíva krásně bělounká, i řízky byly mňam, ale druhý pokus nevyšel, nebylo z toho vůůůbec nic. Žampiony zkoušet nemusím, v okolí chalupy se pasou krávy a to se pak ty žampiony nehledají, ale jen sbírají 🙂

  5. kvetula.v napsal:

    Já občas zahlédnu ke koupi jen žampionovou a hlívovou „zahrádku“.
    V dávnověku jsme pěstovali žampiony. „Sadbu“ prodávali v krabici, ze které se pak odstřihla povrchová krycí folie. Úroda jak který rok někdy hojnější, někdy menší, ale vždycky dostačující, na žampionové orgie, než začaly houby lesní. Očkování pařezů hlívou se nepodařilo.
    Tady jsem před pár lety 2x po sobě koupila hlívovou kostku. Poprvé skoro horor. Začínalo se klubat bílé, tak jsem dle návodu obal prořezala, na pár dní jsme odjeli a po návratu nám šly veliký hlívový plácačky málem naproti. Pro dva toho bylo až nad hlavu a já moc receptů s hlívou neznala. Pak se rozjela Bramboračka a už vím, co s ní… No když jsem tu kostku koupila podruhé, vyklubalo se jen pár kousků – koupě nerentabilní. Teď každý rok zjara dumám koupit x nekoupit. Pokaždé různí výrobci, těžko rozhodnout. Kor když chlap zavelí „kašli na to, zbytečně vyhodíš peníze“. No třeba se zase někdy odhodlám. 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..