Nekynutý mazanec

Vzhledem k válce o droždí a s ohledem na nadcházející Velikonoce si dovolím připomenout recept č. 692 – tvarohový mazanec. Též vhodný pro ty, kdo nemohou kynutá těsta. Haderach

Foto JE ilustrační a mimochodem, to vejce je pštrosí 🙂

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: Nekynutý mazanec

  1. BOYE napsal:

    U mazance zůstávám zarytým klasikem. Tvarohového míváme beránka, ale když nejde o Velikonoce, tak tvarohový mazanec je bezva přikusovadlo k čaji.
    Tedy Hadérko, ty jedeš. Takhle pracný kraslice při tom všem… Při tvé vrozené skromnosti jistě uvedeš, že je to stažené ilustrační foto, ale já vím svoje! 🙂

  2. sharka.68 napsal:

    20 slepičích v jednom…jsme se jednou shodli,že bychom si ho dali pěkně na měkko a jedli to polívkovejma lžícema…ale pak nám vysvětlili,kolik peněz je za tu skořápku..no a tak se v nás pere skrblictví a hraběcí chutě….

    • kvetula.v napsal:

      Hihihi… Před dávnými časy jsme jedno pštrosí zelené (tuším od emu?) dostali. Pořád jsme se dohadovali, jestli by jsme se dokázali dostat k obsahu bez zničení skořápky. Tak dlouho jsme se odhodlávali dírku nějak vyvrtat , až bylo na konzumaci pozdě. Zůstalo v ošatce na stole na letní verandě jako dekorace, do chvíle, než si ho malá vnučka chtěla půjčit v domnění, že je to balonek. Shodila ho ze stolu a bylo i po parádě ? Dodnes nevím, jak chutnalo ?

    • Jana Macůrková napsal:

      V Janovicích na farmě prý mají vejce pštrosí, jedno asi za 130,- Kč, což při 20 slepičích je asi 6 Kč na jedno. Tak to zase tak hrozné není. Ale bylo by mi líto tu skořápku zničit. A jak to vyvrtat netuším, určitě by křuplo.

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    „Pštrosí vejce navrtáte jen elektrickou vrtačkou a na vyfouknutí potřebujete kompresor.“
    Bohumil Prudík, pštrosí farma Žďárské vrchy

  4. lakysa22 napsal:

    To jajko je nááádhernýýý!! A jak říká Boye – my víme svoje!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..