Perník pekla Květoslava: „Dýňové koření jsem si namíchala (je tam vše jako u Antonína), trochu jsem vytunila klikvou. Je moc dobrý. Dělala jsem z poloviční dávky, jen jsem, stejně jako Eva, neodhadla velikost plechu. Na ten můj nejmenší to bude chtít 1,5 dávky, aby byl vysoký, kdybych potřebovala.“
Vůbec si to nedokážu představit. Teď když jde člověk do lesa a vidí podpapírák je rozladěn pohoršen. Ve středověku bylo…
Je krásně dýňově zbarvený. Mě ta výška přijde vyhovující. A pošeptàm ti něco:včera jsem ho dělala taky s ořechama .
vypadá to jedle…vejška vyhovuje, nerozervu si přecik hústa….
Já jsem pekla též perník s dýní, jen o málo vyšší, ale tmavý, přidala jsem lžící kakaa.
Koření klasické perníkové, dýně – polovina kulaté oranžové (druhá přijde upéct s další zeleninou a uzeným masíčkem.