Model Úsměvka a její postřehy:
– brambory předvařte. Já dala syrové a za chvilku jsem to musela strčit pod alobal a přidat sádlo, jinak by to nešlo.
– chce to dost soli, pokud nemáte slané šuškvarky.
– přidala jsem pro chuť i pepř.
– nedávejte zkaramelizovanou cibulku, připaluje se (ale hořká nebyla), šuškvarky a brambory ještě nejsou, ale ona již je. Příště dám syrovou, klidně i červenou, na barvu by to vypadalo hezky.
– dala jsem to na pečpapír do zapékací misky, na suchém plechu by se to určitě připalovalo, šuškvarky zase tolik tuku nepustí. Šlo by to i do remosky, si myslím.
– v troubě to bylo něco přes hodinu.
– příloha: domácí naložené zelí, jen prohřáté, kyselost tomu jídlu dá pořádnou chuť.
vypadá to úžasně….
O vzirček nebudu ani škemrat, určitě zimzelo rychle. Udělám si sama, sama taky zblajznu!
Lakys, nezbylo
Jdu někam ulovit škvarky, domácí výroba zrovna není v plánu…
Měla jsem z masny, ale fakt je, že vím, kde kupuju
Do pytle, to je vábivé! Jenže u nás dneska český rizoto, protože zbyl kus masa po včerejším praseti v mrkvi. I když taky to nebylo špatný, neb my to nedusíme, ale pečeme i s bramborama, tak si budu namlouvat, že ty kousky masa byly škvarky. A ta mrkef vlastně taky…
🤣🤣🤣
Je to moc krásný. Děkuju za postřehy. Už prvně jsem psala že se u nás dělalo z vařených brambor.Pepř je jasnačka.Protože hodně používám bylinkovou sůl tak budou i bylinky-tymián.
Já dávám mořskou sůl bez příchuti. Bylinky odhadni, jsou tam šuškvarky
Už pár let mám z Penny za body + 19,90 malou zapékací mísu – velikost akorát pro 2 porce a tak dobře se myje, že pořád vypadá jako nová. Papír do ní nedám, ale brambory se škvarkama klíďo píďo. V mrazáku je už jen zbyteček, objednáme, vyškvaříme, sežpapáme 😋😷
Já si takovéhle malé zapékací misky pro dva přivezla předloni z Polska. Chtěla jsem sice něco úplně jiného, co neměli, ale ty misky se mi hodily a líbily. Taky už občas vařím jen pro dva .
Já zase chválim ten pečpapír . Bezva nápad bez následného drhnutí pekáče . A domácí zelí nemám , dobře mi tak . Tak bude okurkovej nebo steril okurek
Tak si sklenici zelí kup v obchodě, pokud víš, které je dobré, tak to dáš
Jj, mám svoji oblíbenou značku v sáčku . Je to Otické, nemusí se mnou všichni souhlasit . Ale s domácím nemůže bojovat
Já Ti to chtěla napsat, ještě i Kateřinské je dobré…
Dnes šlo Otické s bramborem naproti jelitům..
Ježíš , ty se máš a vzorek jako kde ??? A přiznej se, že škvarky taky ráda máš 😋
Taky jsem se dala navnadit, páč škvarky miluju, dělala jsem jako přílohu. Ale protože jsem neodhadla množství (ostatně jako vždy), bylo tam dost škvarků a bylo to mastné, protože jsem ještě přidala sádlo, tak jsem druhý den do zbytku překrájela něco kysaného zelí. Zamíchat, prohřát a bylo to ještě lepší než první den – přirovnala bych to k haluškám se zelím. A chlap masožravec prohlásil, že to maso ani nebylo potřeba… bych ho picla, protože já maso mít nemusím a dělala jsem ho kvůli němu …
Adel, já měla cca 0,5 kg brambor a 10 dkg škvarků. Sádla jsem tam dala malou lžičku a tím, že to bylo v troubě, tak dobrý.
Ale ono to dobrý bylo, ne, že ne… ale těch škvarků jsem dala fakt dost. Protože nečekaně přišli k obědu mladí o den dřív, než měli (dcera si spletla sobotu s nedělí) – no vyhoď je, když dvojčata už byla ve vajíčkách před barákem…
No a protože oba vybrali z pekáče pečlivě jen brambory, tak ty škvarky tam zůstaly 🙂
🤣🤣🤣🤣🤣
Promiň, vím, že bych se smát neměla, ale přesně to vidím u nás. „Ne, nepřijedeme, nevychází to“ …. za hodinu stojí před barákem a „My jsme si dělali srandu“ …… jednou se jim stane, že dostanou suchý chleba se solí a vodu. To potom budou čučet ……
Jo, kdyby tam bylo maso/uzené …. tak vyzobali maso a brambory nechali, co?
Jo, přesně. Jenže u nás je to navíc ještě kolikrát tak, že třeba zavolají „my se na chvilku stavíme, už jedeme“ – ale jaksi zapomenou sdělit, JAK DLOUHO se zdrží. No mají u nás k dispozici jeden větší a jeden malý pokojík, takže houby zle a my si užijeme vnoučátka, ale to jídlo… nikdy nevím, s čím mám počítat. I když už jsem mockrát říkala, že by bylo dobré vědět, s čím mám počítat … no ale držím h..u a krok, protože jsem ráda, že je tu mám… hlavně ty mrňata samozřejmě 🙂
Musím napsat, že je to dobrý a ten můj pochválil. Každý máme jiné chutě, tož věřím, že u Jany to chutnalo také.
Ale přiznávám, je to kalorická bomba 🤣