UPB – Celerový salát VPŽ (2860)

Dnes jsem si udělala celerový salát podle Bramboračky 2860 VPŽ.
Přidala jsem ještě česnek, čerstvý zázvor, majonézu s jogurtem.
Celer a mrkev jsem předem krátce povařila a pak postrouhala nahrubo.
Bylo to moc dobré.

Poslala Imelda.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: UPB – Celerový salát VPŽ (2860)

  1. Nella napsal:

    Zdá se to být jednoduché a velice dobré. Mám sice spoustu sterilované zeleniny, ale salát ze sezonních surovin je k nezaplacení. Dík, vyzkouším po neděli.

  2. adela.adale napsal:

    Tohle můžu, na chlebíčky paráda. Jen nevařím. S jablky, česnekem, někdy sýr, zázvor by mě nenapadl, ale dobrý nápad, vyzkůšáme. Já jdu dnes na francouzský salát, sehnala jsem Receptury studených pokrmů v „sekáči“

  3. lakysa22 napsal:

    Já bez toho zázzvoru a syrový – zkusím povařit.

  4. kvetula.v napsal:

    Dělávám jen celer, mrkev, tvrdý sýr, sůl pepř a majonéza. Před lety jsem se s receptem setkala pod názvem „Falešná humrová pomazánka“. Fakt je, že ta zelenina pouštěla vodu a když jsem si jinde přečetla o krátkém povaření, jinak to už nedělám. Na pomazánku strouhám najemno, takhle nahrubo je to salát a určitě vyzkouším s tím zázvorem, ten můžeme😋😎

    • BOYE napsal:

      Květule, mrkev – celer je naše rodinné stříbro. Zásadně jí dělám ze syrové zeleniny. A ano, pouští vodu. A to do ní přidávám ještě pár kapek citronu a trošičku cukru. Takže kapaliny je fůra. Vymyšlenkovala jsem to tak, že nejdřív dám majonézy jen trochu, promíchám a hodim na cedník. A nechám vykapat, pokud mezi tím můžu dělat něco jinýho, nebo tomu trochu pomůžu presem. Vyklopim zpět do misky a dodám zbytek majonézy. A ta vykapalina je skvělá surovina třeba jako marináda na kuřecí řízky. Nebo ji přidám do nějakých karbanátlí místo mléka (namáčim žemle). Taky lze přimíchat vajíčko a máčet v tom tousty a usmažit. A občas mi to někdo vychlemtá a zakousne rohlíkem…
      Falešného humra dělám, když mi zbyde kousek ryby. To tedy zeleninu zlehka povařim a tu rybku do toho rozmašíruju…

  5. Devetapadesatka napsal:

    Ja jsem podobně zpracovala zbytky z přípravy boršče. Nastrouhala celer, na jemno nakrájela zelí a jablíčka, přidala něco majonézy, sůl, pepř, citronová šťáva. A navrch ořechy.

  6. jarybarka napsal:

    Musím koupit celer. Už mám jen kousíček. Saláty se zeleninou to je ňamka.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..