Titul Rychlíka má dnes a.rena: “ Zeleninu (mrkev a celer) jsem měla čerstvou a předem jsem ji osmahla na másle. Polévka je výborná, jen celer byl na mě dost výrazný, a tak příště bych to viděla jen na mrkev a petržel nebo dát celeru méně. Ale je to o chuti každého To osmahnutí na másle polévce prospělo, myslím.“
Dnes nic pro mě, nechť pan Paleta odpustí. Olivový olej a bazalka jsou pro mne nepoživatelné a italský recept by…
Ta třeßnička na dortu je zakysanka, nebo šelhačka?
Zakysanka.🙂
Jejku, to mi v noci uniklo a tudíž jsem u Žampionové omáčky nepochopila „rychlíka na druhou“. Renča je holt děvče činu😉. Jelikož jsem cizrnovou ještě nezkusila a chystám se ji dělat taky z čerstvé zeleniny, dělám si poznámku – osmahnout na másle a celeru radši míň. Jinak jsem si říkala, že bych místo papriky dala trošku zázvoru 🤔. Bude k večeři až budou domácí houstičky, ale těším se už teď 😋😎
Vypadá nádherně 👍👍👍 U nás dnes pórková (2529) a taky skvělá.
Reni, těší mne, že se polévka ujala. Na podzim vždycky zpracovávám zeleninu, mrkev a celer povařím, nahrubo postrouhám a po částech zamrazím. Použiju pak pod omáčky, nebo tady do polévky. Cizrnu můžeme taky den předem namočit a druhý den uvařit.
Polévku jsem vařila poprvé a moc chutnala dceři a zeťákovi. Prý mám uvařit zase.