Vyzkoušela jsem ty dalamánky z tvrdého chleba. Dělala jsem na zkoušku ze dvou krajíců. Protože jsem ho namáčela až ráno, odlámala jsem kůrky a dala jen střídky. Do těsta jsem dala půl sáčku sušeného droždí, 20 dkg mouky a špetku soli. Vyšly z toho čtyři kousky po 10 dkg. Doporučuji dát podle Fravery hladkou pšeničnou, já zadělala žitnou chlebovou tmavou a těsto se hodně lepilo.
Ale na konečné kvalitě jim to neubralo, byly opravdu výborné. Ještě vlažné… 😀
Fialka
Já vyzkoušela taky – pro úsporu času jsem chleba namočila do lepté vody- asi jsem jí dala troßku víc, než bylo třeba. Chuť dobrá, ovšem vzhled nebyl hoden zveřejnění.
Fialko, jako vždy …. vypadá to luxusně 👍👍