UPB – Dalamánky ze starého chleba VPŽ (2922)

Vyzkoušela jsem ty dalamánky z tvrdého chleba. Dělala jsem na zkoušku ze dvou krajíců. Protože jsem ho namáčela až ráno, odlámala jsem kůrky a dala jen střídky. Do těsta jsem dala půl sáčku sušeného droždí, 20 dkg mouky a špetku soli. Vyšly z toho čtyři kousky po 10 dkg. Doporučuji dát  podle Fravery hladkou pšeničnou, já zadělala žitnou chlebovou tmavou  a těsto se hodně lepilo.

Ale na konečné  kvalitě jim to neubralo, byly opravdu  výborné. Ještě vlažné… 😀
Fialka

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: UPB – Dalamánky ze starého chleba VPŽ (2922)

  1. lakysa22 napsal:

    Já vyzkoušela taky – pro úsporu času jsem chleba namočila do lepté vody- asi jsem jí dala troßku víc, než bylo třeba. Chuť dobrá, ovšem vzhled nebyl hoden zveřejnění.

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Fialko, jako vždy …. vypadá to luxusně 👍👍

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..