UPB – Křehký kakaový koláč (2311)

Pekla Květoslava: „Byl vynikající – díky kakau ne moc sladký.
Místo rozinek jsem dala klikvu, místo citronové kůry strouhanou pomerančovou kůru (pytlíček z Lidlu).
Zařazen k oblíbeným drobenkovým koláčům a nejspíš jim bude kralovat😋😋“

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

25 komentářů: UPB – Křehký kakaový koláč (2311)

  1. lakysa22 napsal:

    To se vám to tady vychvalumou mňamky, když nemžůžu ani volíznout!! Věřím, že je to dobrý..😋😋

  2. Vera M. napsal:

    Ani nevím , že mají v Lidlu pytlíček s pomerančovou kůrou . No vida ho 😉.
    Koláč jistě dobrý , dobře, že nebude tolik sladký .

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    Takže:
    TelevizeSeznam.cz se ve spolupráci s VŠCHT rozhodl otestovat, jak kvalitní jsou citrusové plody, kterými si v chřipkovém období většina Čechů posiluje imunitu. Kromě přítomnosti zdraví škodlivých pesticidů proto hodnotitele zajímal také obsah vitamínu C. Výsledky potvrzují pravidlo, že za kvalitu si většinou musíte připlatit.

    „Neplatí to, co někdo říká, že rozdíl mezi normálním ovocem a bio ovocem je v tom, že bio se stříká v noci a cenovka,“ vyvrací nedůvěru v čistotu organického zemědělství autor a moderátor pořadu A DOST! TelevizeSeznam.cz Jan Tuna.

    „Všechny citrusy, pomeranče, citrony, grapefruity i mandarinky, limetky a pomela z bioprodukce, které jsme testovali, byly naprosto čisté, tedy bez pesticidů.“

  4. Haderach Kwisatz napsal:

    Ale:
    Laboratoř VŠCHT testovala více než čtyři desítky citrusových plodů, a to jak jejich dužinu, tak kůru. V té je závadných látek samozřejmě mnohem víc, plody jsou totiž stříkány průběžně během vegetace a růstu a pak také po sklizni, vysvětluje Jan Tuna.

    V testu citronové kůry bodovaly bio citrony. Ne všechny jsou ale zcela bez pesticidů
    „Když se citrusy převážejí na delší vzdálenost, bývají ošetřeny pesticidem imazalil, což je u většiny uvedeno na etiketě,“ radí autor pořadu A DOST! a doporučuje nepoužívat kůru z takto ošetřených plodů ani například při pečení.

    „Samozřejmě vás to v tu chvíli nezabije, ale když to budete dělat opakovaně, budete dostávat nálož pesticidů. Protože v některých citrusech je třeba i deset a více druhů pesticidů, z toho většina z nich v kůře. A omytím se jich nezbavíte,“ zdůrazňuje Tuna.

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Vypadá nádherně, určo vyzkouším 👍

  6. BOYE napsal:

    Holkyklucí, nedávno a nevim, jestli d-test, nebo A dost! se zabýval citrusy, chemií a kůrou… Nejvíce a největším koktejlem sajrajtů se vyznačovaly citrusy z Turecka. Dokonce toho bylo tolik, že se to vcuclo i do dužniny (myslim u mandarinek). Ale POZOR! jejich bio byly opravdu bez sajrajtu a jedlý od kůry po semínka. Tedy opravdu bio. A mytí se doporučuje obyčejným jádrovým mýdlem a pořádně utřít. Ovšem kvůli špíně, ne kvůli chemošům.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..