UPB – Lžícovka (271)

Švestky, skořicovo-ořechová posýpka. Je to rychlý, je to dobrý. Z jeden a půl násobné dávky.

Vypukla lžícovková sobota!

První pekla Jarybarka: „Možná trochu víc drobenky, ale švestky byly kyselé a my to tak rádi. Je právě vytažená z trouby horká voňavá👌“

Tu druhou Květa, ze žlutých (ne)špendlíků a rybízu.

Sebekriticky přitnávám, že dámy to mají hezčí, ale snad mě omlouvají bojový podmínky na chalupě.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

26 komentářů: UPB – Lžícovka (271)

  1. bozena.fialova napsal:

    Vypadá moc hezky. A zrovna ten rohový kousek by mi vyhovoval, ty já mám ráda. :-))

  2. jarybarka napsal:

    No už jsem ho taky upekla.
    Diky za připomenutí.

  3. kvetula.v napsal:

    No je to zvláštní přenos myšlenek – já mám taky upečenou (plánována od středy) se žlutým myrobalánem prohozeným troškou červeného rybízu😋
    Jen tak mimochodem – víte, že recept Lžícovka (271) byl zveřejněn 21.8.2017 ?
    Je tak jednoduchý, rychlý a variabilní , že určitě zdomácněl v mnoha kuchyních 😋😎
    Lžícovko, gratuluji! 🥂

  4. Vera M. napsal:

    A tento recept zdomácněl u nás u většiny stejně jako Blahovčin kečup. Třebaže to stále dokola neříkáme , je to tak . Díky.
    To je fajn , že má dnes výročí . Květka je detektiv 🏅

  5. BOYE napsal:

    Tedy vy mi děláte chutě. Ale jak se tak koukám do špajzky, musela bych jí upéct s červenou řepou a místo skořice do posypky přimíchat drcenou mátu. A k narozeninám jí to nemůžu udělat.

  6. Haderach Kwisatz napsal:

    Tak to má lžícovka k narozeninám. A Boženko promiň, ale kdybych měla napsat koláč z myrobalánu, dostala bych pupínky a navíc by polovina návštěvníků netušila, vocogou.

  7. jarybarka napsal:

    Tak ta od Květule s rybízem je krásně barevná.
    Já ještě z myrobalánů letos nedělala ak bude ještě repete.

  8. kvetula.v napsal:

    Helo, co se Ti na Tvé nelíbí? 😲 Když máš na chalupě malou, hranatou troubu, musí být taková i forma. A kombinace švestek se skořicovo-ořechovou posýpkou je zajímavá 😋

  9. Jana Macůrková napsal:

    Vzhledem k tomu, že jsme včera mělo doma asi 30 kg švestek, tak je koláč, ten chtěl Vašek, protože mu nejede mák (asi je příbuzný s Haderach) a my si dali Cihly ze Zruče.
    Recept bude za týden, to víte, když se na česání švestek sejde babinec, tak se nějaké ty receptíky získají.

  10. lakysa22 napsal:

    Náhodou! FŠECKY TŘI jsou super, každá originál…asi bych si dala z každé kousek, apsoň malilinkatej!🏅🏅🏅tady máte každá jednu zalatou medaili..

  11. Haderach Kwisatz napsal:

    Nejde o nadobu, jde o vizual. Moje rustkalni kredenc neni moc fotogenicka a kombinace hneda x fialova (posypka x svestky) taky Evinym a Kvetinym barvam konkurovat nemohou. 😉

  12. Vera M. napsal:

    Nejvíc jde o to , jaké jste šikovné a k výročí lžícovky 59 jste vyfikly fakt krásné kousky .
    A to ještě některé možná taky pekly, ale věnují se o víkendu návštěvám . Možná fotek ještě přibude .
    Já alespoň konečně poslala dceři a ta děkovala . Už se blíží termín mého odjezdu do D a tam to můžu dělat ke snídani

  13. Francizska napsal:

    Všechny tři vypadají úžasně. Květy je nádherně barevný.
    A jestli švestkový kyselý. Jen dobře.
    Já rohy nerada, taky dávám nejvíce náplně ke kraji. Potom je o ně největší boj.

  14. Jiřina napsal:

    Já jsem lžícovku dělala hned jak vyšel recept a moc mi chutnala. Už jsem na ni docela zapomněla, musím to co nejdřív napravit.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..