Švestky, skořicovo-ořechová posýpka. Je to rychlý, je to dobrý. Z jeden a půl násobné dávky.
Vypukla lžícovková sobota!
První pekla Jarybarka: „Možná trochu víc drobenky, ale švestky byly kyselé a my to tak rádi. Je právě vytažená z trouby horká voňavá👌“
Tu druhou Květa, ze žlutých (ne)špendlíků a rybízu.
Sebekriticky přitnávám, že dámy to mají hezčí, ale snad mě omlouvají bojový podmínky na chalupě.
Vypadá moc hezky. A zrovna ten rohový kousek by mi vyhovoval, ty já mám ráda. :-))
Já taky, ale když někdo pošle, tak klidně i prostécek a nebudu pomlouvat..
Podělíme se děvčata – vy si dáte kraje, já prostředek 😋
No už jsem ho taky upekla.
Diky za připomenutí.
No je to zvláštní přenos myšlenek – já mám taky upečenou (plánována od středy) se žlutým myrobalánem prohozeným troškou červeného rybízu😋
Jen tak mimochodem – víte, že recept Lžícovka (271) byl zveřejněn 21.8.2017 ?
Je tak jednoduchý, rychlý a variabilní , že určitě zdomácněl v mnoha kuchyních 😋😎
Lžícovko, gratuluji! 🥂
A tento recept zdomácněl u nás u většiny stejně jako Blahovčin kečup. Třebaže to stále dokola neříkáme , je to tak . Díky.
To je fajn , že má dnes výročí . Květka je detektiv 🏅
Tedy vy mi děláte chutě. Ale jak se tak koukám do špajzky, musela bych jí upéct s červenou řepou a místo skořice do posypky přimíchat drcenou mátu. A k narozeninám jí to nemůžu udělat.
To by byla zajímavá kombinace. Že bys to zkusila?
Hade! Ty víš, že je mi blízká každá konina a čím větší, tím lákavější!
Jak krásné oslovení, ale mám přezdívku Hadice.
Tak to má lžícovka k narozeninám. A Boženko promiň, ale kdybych měla napsat koláč z myrobalánu, dostala bych pupínky a navíc by polovina návštěvníků netušila, vocogou.
Ať si tomu každý říká, jak je zvyklý, hlavně že je to dobré. Ono takové sejkory, cmunda, kramfleky a bůhví co ještě jsou taky všechno bramboráky, a jaká je to, panečku, bašta!
A všechny ty lžícovky lahodí oku a už s fotek provokují chuťové buňky a dráždí slinné žlázy. :-))
Takže si můžu v klidu dál říkat špendlíky či mirabelky, jak jsem celej život zvyklá, aniž bych byla ukamenována? :-))) Když ten myr… mi jaksi nejde zkrz hůsta…
Nepochybně ano 🙂
Tak ta od Květule s rybízem je krásně barevná.
Já ještě z myrobalánů letos nedělala ak bude ještě repete.
Vidíš Evi, mně zase lákají ty švestky s hromadou drobenky – jenže když jsem chtěla koupit, byly na jedné hromadě hezčí i plesnivé, takže nic… Lžícovku dělávám s kdečím – nedávno byl tvaroh posýpnutý borůvkama. Tady je to kombinace zbytků. Žlutý potvory byly ještě dost tvrdé, to by nešlo od pecky, tak jsem je probrala, měkčí vypeckovala a protože se mi zdálo moc volného těsta, zužitkovala jsem i zbylou hrst rybízu. No a drobenky je málo, protože i to byl zbytek z mrazáku 😉 Taková rychlá z nouze ctnost 😋😎
Ale pěkná.
Helo, co se Ti na Tvé nelíbí? 😲 Když máš na chalupě malou, hranatou troubu, musí být taková i forma. A kombinace švestek se skořicovo-ořechovou posýpkou je zajímavá 😋
Vzhledem k tomu, že jsme včera mělo doma asi 30 kg švestek, tak je koláč, ten chtěl Vašek, protože mu nejede mák (asi je příbuzný s Haderach) a my si dali Cihly ze Zruče.
Recept bude za týden, to víte, když se na česání švestek sejde babinec, tak se nějaké ty receptíky získají.
Z kombinace mak x svestky mam vyrazku, Vaclava zcela chapu.
Náhodou! FŠECKY TŘI jsou super, každá originál…asi bych si dala z každé kousek, apsoň malilinkatej!🏅🏅🏅tady máte každá jednu zalatou medaili..
Nejde o nadobu, jde o vizual. Moje rustkalni kredenc neni moc fotogenicka a kombinace hneda x fialova (posypka x svestky) taky Evinym a Kvetinym barvam konkurovat nemohou. 😉
Nejvíc jde o to , jaké jste šikovné a k výročí lžícovky 59 jste vyfikly fakt krásné kousky .
A to ještě některé možná taky pekly, ale věnují se o víkendu návštěvám . Možná fotek ještě přibude .
Já alespoň konečně poslala dceři a ta děkovala . Už se blíží termín mého odjezdu do D a tam to můžu dělat ke snídani
Tak to se tam vyřádíš když budeš mít strávníky. Přeju ti to.
Všechny tři vypadají úžasně. Květy je nádherně barevný.
A jestli švestkový kyselý. Jen dobře.
Já rohy nerada, taky dávám nejvíce náplně ke kraji. Potom je o ně největší boj.
Já jsem lžícovku dělala hned jak vyšel recept a moc mi chutnala. Už jsem na ni docela zapomněla, musím to co nejdřív napravit.