Pampeliškový med pro mě není nic nového, ale pomerančovou šťávu jsem nedávala, takže díky, Adela.Adale, krásně voní.
Haderach
Pampeliškový med pro mě není nic nového, ale pomerančovou šťávu jsem nedávala, takže díky, Adela.Adale, krásně voní.
Haderach
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
Něco je špitně na poště. Ještě nic nedoraziulo…☹️
Jo, jo, pošta zrušila další pobočku. Akorát, že ani tak na ostatní nezbylo…
Kdyby bylo dovareno, prinesla bych ti. Bohuzel bylo ve fazi odparovani… 😢
Dík za pochvalu, Haderach… vím, že už mockrát různě proběhlo, že to med není. Jasně, že není, na chleba ani na rohlík si samozřejmě namažu včeličkový, ale ten pampeliškový mi chutná místo cukru do čaje (mimoto prý karamelizovaný cukr – což toto v podstatě je – je stravitelnější). Dávám ho i místo cukru do pečiva, kde přijde cukr – třeba do veky.
A letos jsem zkusila přidat do fáze odpařovací kousek badyánu a celé skořice, taky to není marné. A třeba loni jsem neměla k dispozici bio citrony, takže to bylo bez kůry, ale není to ono, tu kůru to chce.
Mamina ho dělávala pro bráchu kdysivá dávno, je tomu 150 let. Byl jeden z prvních u kterého naznali, že jako alergie. A tento med mu MUDra doporučila. Nevím, zda pomohl, ale mamina ho dělávala několik roků. Teď už brácha chodí na vakcíny, ale na med nedá dopustit. Já třeba moc med nemusím, když, tak lesní, ale ani tento nebyl špatný a vím, že ho spoustu lidí dělá, protože prostě nemají jinou možnost. Chválím tu šťávu.
Pampeliskovy med dávala babička do čaje. Byl dobrý.👌
Dávno tomu jsem zkusila a nedopadlo to. Ale dcerka kamarádky vařívá a chutná mi. Že bych zase jednou prubnula? 🤔 To ochucování badyánem nebo skořicí zní lákavě😋😷
Taky jsme ho kdysi zkoušeli a moc se nepovedl, a tak, přiznám se, k němu moc důvěry nemám. Ale vypadá lákavě, to jo.