Podle Bramboračky nakládal Jirka – – hrabeboto a píše k tomu:
Protože jsem neměl dost kedlubnových bulev, nakrouhal jsem 3 veliké hlávky bílého zelí a smíchal dohromady s nastrouhanými kedlubnami. Pak už jen postup jako pod č. 10. „kedlubnové zelí sterilované I.“ Je to moc dobré, na můj vkus trochu kyselejší. Příště uberu ocet.
Původně jsem našla recept na kapustu jako mozeček. Velkou hlávku kapusty kupuji poslední dobou výjimečně, ale protože jsme (jako obyčejně)…
Pane Hrabě, dobře vy!
Jde Vám to excelentně! Pošlu prázdné sklenice, můžete expe ri mentovat, a zasílat průběžně…😁😁😁😁👏👏👏
Vypadá to moc dobře, asi pár sklenic taky zkusím..
Pane Hrabě, skvělé. 👍
Dáváte si to jako čalamádu za studena, nebo i ohřáté (ke knedlíku)?
Mám to raději studené. Masité jídlo a z kompotové misky přikusuju kedlubnozelí.
Beru , beru 🤣😁😋. Zima se zeptá , copak jsi , Jirko , dělal v létě? A Jirka se toho nebojí
Já teda musím pochválit ten nádherný ubrus
Pane hrabě, dobře ty! Kombinace je zajímavá a ta zvýšená kyselost mi vyhovuje. Jen na kedlubny si musim počkat…
A hned by sis zavařila …. ale kam se poděly ty kedlubny giganty ? Kdysi jich byl plný ZELOVOC a já jsem je kupovala a vařila z nich často
Teda, to by mě nenapadlo, kombinovat zelí s kedlubnou, bezva kombinace. Palec nahoru! A ten ubrus obdivuju taky, hodil by se mi.
Ještě že jsem sem jukla. Kyselé cokoli mam moc ráda. Zelí obzvlášť a s kérlubnou to je super nápad.
Nechám se inspirovat díky😉