Upečeno podle Bramboračky – bílková bábovka (1171)

Bílkovou bábovku podle Fialky pekla Lakysa. Fotka se trochu mázla, ale určitě to bylo strašně dobrý 🙂

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

25 komentářů: Upečeno podle Bramboračky – bílková bábovka (1171)

  1. Vera M. napsal:

    Hmmmm, nedělní babovka , to už jsem dlouho nespachala. A tvoje je krasavice ✨

  2. kveta.batkova napsal:

    To mi připomnělo, že mamka dělala tzv. bilkovou buchtu, recept asi podobný jako tato bábovka,jen v ní navíc byly kousky hořké čokolády. Moc mi chutnala.

    • kvetula.v napsal:

      Jééé… vidíš, to mne nenapadlo to tam přimíchat.
      Stejně jako Lakys jsem zpracovávala zbytek strouhaných oříšků od vánoc a nasyslené bílky (z těch měly být původně kokosky) . Ale místo do bábovkové formy jsem vylila na malý plech a po vystydnutí čokoládou pocintala. Nefotila jsem – bylo moc rychle sežpapáno ? 😎

  3. Ivana P. napsal:

    Sice to nepatří přímo k této bábovce (která mimochodem vypadá skvěle), ale docela by mě zajímalo, jestli by adminky mohly uvést i statistiku, kolik času stráví přípravou bramboračky – a tím myslím vše – třídění a úprava došlých receptů, administrativa, uprava fotografií, natahování na web, vaření receptů k publikování, atd., atd.
    Když tu někdy vidím některé komentáře, tak mám pocit, že ne všichni si uvědomují, kolik času a úsilí je k tomuto webu potřeba, aby byl funkční a aktuální.

    • Haderach Kwisatz napsal:

      Sorry, ale ani omylem to nehodlám počítat. A ani náhodou nehodlám vařit jídlo k publikování, pokud dostanu recept bez fotografie – doplním ilustračním obrázkem. Věřím autorkám, že je recept vyzkoušený a bohužel ne každá má možnost fotku udělat a poslat. Jednak na to nemám čas a druhak ne vždy je to něco, co by mi doma jedli. A pokud jse o sladké, tak to už vůbec ne.

      • Ivana P. napsal:

        Nemyslela jsem, že má ověřovat zaslané recepty, ale časově shrnout, kolik opravdu pro Bramboračku děláte. To, co jsem uvedla, tak to byly jen možnosti. Chtěla jsem jen lidem připomenout, že do toho vkládáte hodně svého osobního času.
        Ale klidně to nechte být a můj předchozí komentář včetně navazujících smažte.

        • Haderach Kwisatz napsal:

          Ne, v pohodě – ale já opravdu nevím, kolik času mi to zabere – a nebudu ztrácet čas tím, že bych to počítala. Prostě tuhle chvilku, támhle chvilku. Když je recept OK a dá se uveřejnit rovnou, je to pár minut, když to musím upravit, trochu déle, ale fakt to nespočítám 🙂 A extra pro Br opravdu nevařím, jsem pracující člověk a na to fakt čas nemám. Takže já to mám obráceně – když dělám nějakej novej rcept nebo přímo něco „vyvinu“, nafotím a po konzumaci zhodnotím, zda stojí za zvěřejnění. (Takže někdy fotku smažu 🙂 )

          • Francizska napsal:

            Takže timesheet nebude? Ten tak v práci On by asi zabral více času a k čemu by vlastně byl?

    • jarybarka napsal:

      Přece o tom to tady je.Je tu dost hodně šikovných kuchařek které uvaří známé,méně známé,krajové jídlo,nebo svojí specialitu a pošle admině.Nevidim důvod,aby ona dělala zase to samé.

  4. Jana Macůrková napsal:

    Mně to zabírá asi 2 hodiny denně, hlavně tím, že se snažím trochu ohlídat záškodníky, co se týká vaření, občas uvařím něco, co najdu v kuchařkách, a neřekly byste, jak se nám za dobu exitence Bramborky změnil jídelníček. Teď sice už 2 měsíce (skoro) vaří kluci a tak recepty nepřibývají. Jinak to co píše Haderach, pokud recept pouze stáhnu a zkopíruji do Bramborky, je to otázka cca 5 minut, pokud to musím upravit tak asi 10 (možná méně, možná trochu více). Stopky rovněž po ruce nemám. Ae včera jsem si předpřipravila 4 recepty na příští týden – 3 jsem jenom kopírovala, jeden musela napsat text znova (počítač mi vehementně tvrdil, že text nelze najít, přičemž mi ho otevřel nějaký zmršený). Celkový čas asi 1/2 hodiny na 4 recepty.

  5. Imelda napsal:

    Prima bábovka, pěkně se ti Sašo povedla.

  6. jarybarka napsal:

    Za chvilku bude odpolední kafíčko a taková babovka by se zrovna hodila.
    ?

  7. a.rena napsal:

    Krasavice, ta tvoje bábovka, Lakys! Fialka má z tebe radost a já bych si s chutí dala. Jen mám problém, že mi skoro nikdy nezbudou bílky. Musím se zamyslet, jak to napravit.

  8. Vera M. napsal:

    A teď nám konečně prozrad recept, kam jsi soupla ty žloutky ???

  9. BOYE napsal:

    Pěkná bábovička! Určo i dobrá! U nás teď – poslední dobou – peče výhradně Dorostenka a to na plech. A musím říct, že je čím dál lepší, vymýšlí si bezpšenicové recepty a jak nejsem na sladké, moc ráda si vždycky pár jejích kousků zblajznu na posezení a pak ještě po čase. Není to tím, že bych měla potřebu dělat, že mi to chutná, protože pekla moje malá… Prostě jsou to dobré, výborné i profesionální kusy… A mě zaujaly některé bábovky z Pečecelázeměkoule, tak asi něco zkusím, ale nejdřív něco slaného. Jedna z nejlepších slaných buchet jsou lasagne…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..