Upečeno podle Bramboračky – osúch (1491)

„Dělala jsem z žitné celozrnné a pšeničné celozrnné. Soli 2 kávové lžičky, kmínu 1.
Robot míchá, vypadá to řídké. V receptu stojí rozetřeme na plech, tak jsem pleskla ruku, co chtěla mouku přidávat. Po hodce kynutí v uzavíratelné míse je těsta dvojnásob. Roztírám na plech s pečpapírem a lehce se vztekám – bestyje se matlá…. Jakž takž urovnám a jdu potírat (ne s česnekem, rozetřela jsem do oleje čerstvé rozmarýnové lístečky) . Mám silikonovou mašlovačku a při potírání mi těsto trochu uhlazuje. Nasypu kostičky (dosti libový debrecínský špek) a jak přitlačuji, tak mastné těsto nelepí a hezky se urovnává. Po 15 min mi přišlo ještě bez kůrky, za 25 min zrůžovělo.“ píše Květoslava 🙂

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

17 komentářů: Upečeno podle Bramboračky – osúch (1491)

  1. jarybarka napsal:

    Olalá.Do zlatova a ta slaninka se úplně směje.Nádhera.

  2. lakysa22 napsal:

    No to je nádhera!! Tu slaninu cítím až sem! Sice to neutento z celodrzné, ale určitě bude, slaninu mám?

  3. Vera M. napsal:

    Nebyl čas napsat , ale od boziho rána nad nim slintam . Už predtim jsem rozeslala recept dcerenkam a dnes rozeslu pokračování , díky , krásná práce

  4. kvetula.v napsal:

    Původně jsem chtěla udělat jen pro nás půl dávku, nakonec byl z celé . Vzala jsem ke známým – i jim chutnalo. Nezbyl ani kousek ?
    Slanina to pozvedla na vyšší level, ale když bude chlap zlobit, dostane to jako obyčejný chleba – holé?

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jééééé, to je nádhera. A s těma semínkama to musí být taky výborný. Vyzkouším tento týden, jen se obávám, že nebude tak krásný ??

  6. a.rena napsal:

    Přiznám se, že neexperimentuju s moukou, peču z klasické žitné a pšeničné chlebové. Zvyk je železná košile, tak se budu muset zamyslet a začít zkoušet něco jiného.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..