Variaci na osúch pekla Jarybarka:
„Podle receptu 2 druhy mouky. Do těsta jsem vmíchala trochu kmínu, trochu čerstvého rozmarýnu a ještě dýňová semínka. Je vynikající a jednoduchý.“
Původně jsem našla recept na kapustu jako mozeček. Velkou hlávku kapusty kupuji poslední dobou výjimečně, ale protože jsme (jako obyčejně)…
Rybářko, kdyby tam nebyl název, budu se shánět po polevě na dortu. Vypadá to moc hezky – ovšem vzoreček zase nikde😭
Písní mi adresu zlatíčko pošlu ti expres poněvadž jsem ho pekla včera znova tentokrát i se slaninkou.
Je úžasně rychlý a vynikající. A pro chleba se mi nechce. A toto je perfektní řešení
Děkuju – momtenálně jsem se přežjedla celerových karbatoto, fakt je to dobrý a škoda to kazit bramborem.
Příště si k tomu dám zakysanku a upadnu do kómatu…
vypadá to prudce jedle….kupovávala jsem je v Holešovický tržnici….
Každá to máte jiné, ale pokaždé to vypadá prudce jedle. Vím, že jsem u původního receptu psala, že vyzkouším, ale nějak ten recept zapadnul někam, tak teď už se vycajchnuju a upeču. K tomu kotel nějaké výborné poblivky …… to bude v kolbence radosti 🤣🤣🤣
Já jsem ostuda, taky jsem ještě nedělala. Pořád se na to chystám, potom zapomenu, tady se mi to připomene, slintám, chystám se, zapomenu, pořád dokola. Ale už se do toho musím dát.
Jj, pro to množství vynikajících receptů to prostě zazdíme, to se nedá nic dělat. Ale proto jsou zde ty UPB 😉
Taky tak … Eva má všechna jídla tak dokonale “vyvedená”, že už tomu fakt neodoláš.
Věřím, že s osúchem a poblivkou (u nás dost často buřtguláš) budeš v kolbence za hvězdu. Je to rychle hotové – jen to nahňácáš na plech, nic netvaruješ – i rychleji upečené než chleba a vzhledem k nižší vrstvě i rychleji prochladlé. Chuťově ***** , u nás ve velké oblibě ve všech obměnách. A ještě při tom vzpomínáme na Renatku , potažmo její předky, co takovou dobrotu vymysleli 😋😷
Ty jo, k buřtguláši ještě takové jídlo, jo? Já bych to dala k hráškové, hrachovce, z dýně či tak …. ale jo, rozumím tomu 😉
Chlap dřív k buřtguláši vyžadoval karásky, teď kraluje osúch – prostě zástupce chleba.
Já vím, chlap to má jinak …… na víkend to klapne, prostě bude osúch a poblivka 😉Buřtguláš byl nedávno, ten nebude.🤣
k dršťkový….
Ticho buď! Ještě jsem ji nedělala.
Takovou chuť na ní mám. …
tak já se přiznám, že se mi tohle fakt nepovedlo. buď jsem málo kynula, nebo moc mašlovala (zbyl olej z pečené zeleniny, bylo mi ho líto vyhodit, tak jsem dala do něj česnek a frkla navrch), budu muset udělat repete. Je to jakési sražené.