Pekla Lakysa a píše: „spáchala jsem ty řezy … snad se Rybářka zlobit nebude, jsou višňové, a dobré to je. “ (Čili na uvaření želé byl použit višňový džus.) A vypadá to krásně 🙂
A v Německu - věřte nevěřte je jen vaničkový tvaroh . V celofánu není . Tatarka není , pomazánkové není…
Paráda taky se chystám na višňové.
Jsem Ti fakt vděčná, úsapěch byl…
Tak višňový by mě nenapadl a přitom logicky je vynikající a ještě krásně červený
Mě hodně moc těší,že se vám ty řezy tak líbí a chutnají.
Nejlepší je že se dají udělat ve spoustě variací chuti.??
Joj, tak to mě bere. Dorostenka včera pekla jáhlovo-žitný s jablkama uvnitř i vně. S drobenkou. Dobrý, ale musí ještě vychytat mouchy, aby byl taky krásný… Ale když koukám tady na ten a přikusuju k němu jablečný, dá se to vydržet bez mučivého pocitu.
Lakysko, barevně je nádhernej, o chuti nediskutuju – ze samých dobrých věcí. Neodvažuju se napsat, že bez pejskokočičího efektu, páč Laky by se mohl urazit – předpokládám, že asistoval. Nebo aspoň toužebně hleděl směrem k pekáči…
Toužebně netloukal, dostal piškot s tím želé a malilinko krému..
Asistoval od začátku, tlapy na lince, odehnat se nedá, ještě že kvouká z boku a neplete se pod ruce.
Nedělala jsem z polepené dávky, chtěla jsem vyzkoušet, tak stačil Relax. Višňový kompot, z kterého by to bylo móc dobré, se nekonal – višně plavou v rumu..100% mám a na na so vý, slíbený mám malinový a citrtonový. Takže příště to bude z těch lepčejších.
A s Olé mi moc nartřásat nešlo, bylo to hned tuhé, tak přišel na řadu šlehač.
Jak já nemám moc v oblibě pečení, tak Sašo ty a Rybářka jste mně přesvědčily, že se do toho taky pustím. Řezy vypadají nádherně a budou taky dobře chutnat.
Sbíhají se mi sliny jen se na obrázek dívám. S višňovým džusem bude kyselkavý a nebude moc sladký. 🙂
Laky, máš to moc krásné. Pěkně naservírované, krásný talířek. Můžu přijet nebo už není?
Hushus , tam si vyjidej svoje prazajdy ?
Na takovém krásném talíři se servíruje asi jenom na Moravě, v Čechách mají horší. No, jak kde. Tak pro ten krásný talíř a pro to krásné naservirovani šla bych světa kraj.
No, zůstaly dva dezertní, jeden velký a čutřy hluboké.. jinak bílé..
Talíř, servírování i foto nádhera …. jen si myslím, že talíř s tím zlatem nemůže do mikrovrnky.
Ale souhlasím s Tebou ?
No Lakys, a kde byl vzorek na ochutnání? ?♂️?♂️
Vypadá to úžasně, jsi šikulka ??
No – kousek já, pak synek,synek,synek… Laky…a už néjni!
OK, takže si upeceme samy . A já až přijede synek ?.
Takže nejvíc sežpapal Laky, že? ? No nic, přeju mu to ??
Já už ho mám v pořadníku?. Jen ho předběhl ten páteční Dorostenčin – že prý i když je černý, nechce být až vzadu ? Místo Lakyna mi dělá odborný dozor ? (to má být hlava medvěda)
Ale ty krásný talířky co tu předvádíte … Nádhera ? Já už mám jen samé bílé? Všecky barevné, co mi vždycky ze sady zbyly, jsem dala neteři do chaty na zahrádku. Bílé už mám 18 let a asi jsou fakt nerozbitné, jak bylo prodejcem deklarováno. 😎
No, my už máme „každej pes jiná ves“ Z toho obrovského servisu pro dvanáct lidí – modrá Anglie – už máme jen dva hluboké, tři dezerťáky, mělkých deset a servírovací mísy, podnos, cukřenku bez víčka, omáčník a mlíčenku. Šálek ani jeden, podšálek ani jeden, konvice na kávu i na čaj fuč… Tak bude nové. A protože u nás máme ty změny tak trochu z gruntu, úplně změníme i stolovací styl. Podle holčičího diktátu a mého schvalovacího protokolu 🙂
Jenže ta Anglie je krásná. Já mám pár malých talířku. Konvičku taky. Je to takový noblesa. Teď mám nové servírování tapas. Břidlice. Já na tom ujizdim.
Jo, břidlici já taky ráda. Právě to, co máme naplánováno, půjde s ní kombinovat. už se těšim, ale musíme to brát postupně… A anglické si schovám ty dva komplety. Právě na focení. Zbytek se dá k ostatním zbytkům. Já nemám ráda při zahradních mejdanech plast a papír, tak všechno liché syslim a protože na tom nesejde, tak se samozřejmě venku už léta nic nerozbilo.