U nás byly přízemni mrazíky celý minuly týden ale v lese to bylo bez jinovatky.
Teď zacalo pršet a o víkendu ma být teplo.
Já bych chtěla ještě holubinkyTy začínaji nejpozději ale rostou pak dlouho.
I Ty Brute??!!
Nevěřím, že křivoklátské hvozdy takovéto poklady vydávají 😕
Docela regulérně tu slintám. Zapékala jsem jen brambory, těch máme zatím nakoupeno dost.
OMLOUVÁM SE!!
Krásně se tu píše o houbách… ale milé kuchatinky , dnes je SVÊTOVÝ DEN KÁVY!
☕☕☕ Tak než budete psát o těch dobrotách, dejme si aspoň jednu malou kávu – černou jako noc, horkou jako peklo a sladkou jako láska….
Hele . A teď té naštvu, to na stopro neznáš . Kolegyně přijela z Bali
( Fakt ). A teď si dáváme nové v práci do kafe místo Smetany kokosové mléko !!! A je to Fakt dobrota . Nevím ostatní záležitosti , ale malinko kokosuveho “mléka” kávu krásné nakopne . Jedna Plechovka za 40 Kč nám vystacíla na cely týden a pijeme i tři kávy denně
Více , tak 2 Cm ve sklenicce 2 dl a doleju 150 kafe , kokos je tam jen malinko v chuti , já taky kokos nemusím , ale úžasné zabarvi kafe do mlekova a je to výborne
Tak k tomu pekáčku MUDRy mám jeden podobný recept, dnes mi ho dal kolega v kolbence, nezkoušela jsem, ale určo vyzkouším ……..
Pečené houby
sádlo na vymazání zapékací misky
1 velká cibule
celé hříbky
kmín, sůl, pepř, bylinky (např. šalvěj – ale každému, co chutná)
1 PL plnhořčice
1/2 bujonu
sladká smetana
1 PL mouky
Vymazanou nádobu posypeme hrubě pokrájenou cibulí a narovnáme celé malé hříbky (pokud jsou větší, tak přepůlíme).
Kmín, sůl, pepř a přidáme bylinky. Trouba na 200 a pečeme cca 20 minut (podle velikosti hub).
Houby se musí začít připalovat, tj. musí být zlaté až mírně připálené.
V tu chvíli do smetany dáme mouku, hořčici, bujon a pořádně prošleháme. Nalijeme na houby.
Potom pečeme dalších 10 minut. Sos nesmí mít hustotu kaše. v závěru posypeme petrtelkou.
Nejlepší k tomu jsou do zlatova upečené bramboráky nebo chleba.
Jen jsem to přepisovala sem, tak mám huústa bernardýna ☺
Tož doražte, jen zatím nemám houby, páč ten můj na ně peče, to co posbírali včera mládežníci, to zmizelo směr Prágl.
Ale nebůj, mám to brzy v plánu, páč soused v sobotu dával do auta dva koše a měl je plné, včetně poloviny nůše, kterou jsem neviděla při nakládání. Pravda, nůše byla menší, ale ……..
A to tam byla cca 2 hoďky. Dnes tu krásně prší, od středy se má oteplit (od minulého týdne ráno škrábou auta, páč jsou tu mrazíky), tak porostou ještě víc.
Však než se tam náš kočár dokodrcá, i upíct stihneš…. nebo přepadneme souseda 😉
Šiš já tu slintám víc než bernardýn! V pátek jsem ze zoufalství usmažila lilek v trojobalu abych aspoň chutí poblíž houbiček byla. Na Bramborku nakukovat je teď sakra nebezpečné 😕
Jasně, zrovna dávku, ze které minimálně polovina zbyde, abyste si mohli s tím Tvým odvézt, co? ☺
A souseda přepadávat nebudu, má o pár kil víc než já, mohla bych špatně dopadnout, to mi věř.
A v Německu - věřte nevěřte je jen vaničkový tvaroh . V celofánu není . Tatarka není , pomazánkové není…
Doufám, že se Devětapadesátka trefí i do 59 000😉 Sice už ty tisícovky naskakují pomaleji, než ze začátku, ale pořád…
Párkrát jsem z ricotty něco dělala, ale zařazené do jídelníčku to nebylo, tak své stálé místo v lednici (na rozdíl…
Ale já je všecky zbožňuju😍
Nevím, jestli se do tohoto budu pouštět, ale mám zážitek ze Španělska. Že udělám vnoučkovi tvarohové noky s ovocnou omáčkou.…
Já je ochutnala, i když ne od Mialna, ten je trochu z ruky. Podivná konzistence ricotty v tom zmizí a…
Popravdě - já ricottu taky nerada, vadí mi ta konzistence. Ale já nerada ani cottage. A ano, domácí lučina je…
Mám to stejně jako děvčata:též mě ricotta neokouzlila.Koupila jsem jí nedávno ze zvědavosti a už ji nekoupím.
Praudu poudám, když poudám, že ji nekupuju . Mám to s ní jako s lilkem . Vyzkoušeno , nechutnalo .…
Taky tak dělám a je to výborné. Jinak taky spíš koupím mascarpone.
Já rozmíchám v 10% smetanovém jogurtu (1kg) jednu smetanu ke šlehání, nechám v cedníku vyloženém gázou vykapat - a mám…
Ani já nejsem extra příznivcem. Nějak jsem ji nepřišla na chut. U nás se používá bud mascarpone (i když ty…
Pro me dobrý, přimlouvám se za drážkovane noky, protože se na nich omáčka spis udrží.
Dnes nic pro mě, nechť pan Paleta odpustí. Olivový olej a bazalka jsou pro mne nepoživatelné a italský recept by…
Registrace
Registrace uživatelů (s možností následně psát komentáře) probíhají pouze ručně z důvodu vyloučení spammerů a osob nedodržujících slušné chování. Viz Pravidla serveru.
Omlouváme se všem slušným uživatelům internetu, ale zřejmě není jiné cesty…
O nás
Jsme neoficiální seskupení, které obohacovalo portál pro ženy na Seznamu, kdy jsme hodně přispívali do komentářů pod recepty… (více pod odkazem „O nás„)
Je to krásné.Ještě že necítím tu vůni jsem od rána v čekárně u doktora.Nalačno! Začinám slintat.
Snad tento týden zaprší aby to ještě rostlo
Pokud se oteplí, tak ještě budou, ale u nás ráno -2 a auto jsem škrabala jak divá.
U nás byly přízemni mrazíky celý minuly týden ale v lese to bylo bez jinovatky.
Teď zacalo pršet a o víkendu ma být teplo.
Já bych chtěla ještě holubinkyTy začínaji nejpozději ale rostou pak dlouho.
I Ty Brute??!!
Nevěřím, že křivoklátské hvozdy takovéto poklady vydávají 😕
Docela regulérně tu slintám. Zapékala jsem jen brambory, těch máme zatím nakoupeno dost.
No, tak zaprvé – hvozdy Kokořínské. Ale máš pravdu, tam neroste nic. Vyjeli jsme na jih, lesy mezi Bonkovicema a Sudoměřicema.
Buď ráda, že jsem Tě neposlala na Karlštejn, ten je taky od K 😛
Taky plánujeme výjezd na houby. Jen mám obavy aby nebyl nahouby 😕
OMLOUVÁM SE!!
Krásně se tu píše o houbách… ale milé kuchatinky , dnes je SVÊTOVÝ DEN KÁVY!
☕☕☕ Tak než budete psát o těch dobrotách, dejme si aspoň jednu malou kávu – černou jako noc, horkou jako peklo a sladkou jako láska….
Kafíčko už bylo 🙂
Hele . A teď té naštvu, to na stopro neznáš . Kolegyně přijela z Bali
( Fakt ). A teď si dáváme nové v práci do kafe místo Smetany kokosové mléko !!! A je to Fakt dobrota . Nevím ostatní záležitosti , ale malinko kokosuveho “mléka” kávu krásné nakopne . Jedna Plechovka za 40 Kč nám vystacíla na cely týden a pijeme i tři kávy denně
Jj, člověk je rozezrany a přitom by měl stát u plotny a vyrábět livance pro mrnousy a ne si v práci buzirovat s kávou s kokosovým
“ mlékem “
Hmmm… neznám, ale příležitostně zkusíme a můžeme si představovat, že jsme na exotické dovolené 😎
PS : malinko je lžička nebo?
Více , tak 2 Cm ve sklenicce 2 dl a doleju 150 kafe , kokos je tam jen malinko v chuti , já taky kokos nemusím , ale úžasné zabarvi kafe do mlekova a je to výborne
Nenaštveš….já kokos moc nemusím…max s ním vysypávám formu na bábofču..
c(_)
Co jsi chtěla, to máš, příspěvek ke sv. dni kávy byl právě publikován…
Kafe by bodlo jsem stale v čekárně.Od rana jsem měla jednu ovesnou tyčinku.Kafe z automatu nechci,tak se budu těšit na to doma.
Krinda pána! To čekáš až MUDr dostuduje???
Tak ať to rychle uteče ! Kafe pak bude chutné trojnásob…
Tak k tomu pekáčku MUDRy mám jeden podobný recept, dnes mi ho dal kolega v kolbence, nezkoušela jsem, ale určo vyzkouším ……..
Pečené houby
sádlo na vymazání zapékací misky
1 velká cibule
celé hříbky
kmín, sůl, pepř, bylinky (např. šalvěj – ale každému, co chutná)
1 PL plnhořčice
1/2 bujonu
sladká smetana
1 PL mouky
Vymazanou nádobu posypeme hrubě pokrájenou cibulí a narovnáme celé malé hříbky (pokud jsou větší, tak přepůlíme).
Kmín, sůl, pepř a přidáme bylinky. Trouba na 200 a pečeme cca 20 minut (podle velikosti hub).
Houby se musí začít připalovat, tj. musí být zlaté až mírně připálené.
V tu chvíli do smetany dáme mouku, hořčici, bujon a pořádně prošleháme. Nalijeme na houby.
Potom pečeme dalších 10 minut. Sos nesmí mít hustotu kaše. v závěru posypeme petrtelkou.
Nejlepší k tomu jsou do zlatova upečené bramboráky nebo chleba.
Jen jsem to přepisovala sem, tak mám huústa bernardýna ☺
No nádhera. Kdyže to budeš zkoušet, že by jsme přijeli ochutnat? Chleba bereme s sebou, ať nemáš tolik práce 😉
Tož doražte, jen zatím nemám houby, páč ten můj na ně peče, to co posbírali včera mládežníci, to zmizelo směr Prágl.
Ale nebůj, mám to brzy v plánu, páč soused v sobotu dával do auta dva koše a měl je plné, včetně poloviny nůše, kterou jsem neviděla při nakládání. Pravda, nůše byla menší, ale ……..
A to tam byla cca 2 hoďky. Dnes tu krásně prší, od středy se má oteplit (od minulého týdne ráno škrábou auta, páč jsou tu mrazíky), tak porostou ještě víc.
Však než se tam náš kočár dokodrcá, i upíct stihneš…. nebo přepadneme souseda 😉
Šiš já tu slintám víc než bernardýn! V pátek jsem ze zoufalství usmažila lilek v trojobalu abych aspoň chutí poblíž houbiček byla. Na Bramborku nakukovat je teď sakra nebezpečné 😕
Jasně, zrovna dávku, ze které minimálně polovina zbyde, abyste si mohli s tím Tvým odvézt, co? ☺
A souseda přepadávat nebudu, má o pár kil víc než já, mohla bych špatně dopadnout, to mi věř.
Neboj, krabičky dovezeme svoje 😉 😎
A budou se zkoušet houbové recepty jupííííí…
A třeba i lupenatý na škvarečky budou… 😎