Polévku vařila Věra – není z mrkve, ale z petržele a po vzoru Jarybarky přidala kapustičky. Včetně použitého talíře dosáhla úžasného barevného efektu 🙂
Doufám, že se Devětapadesátka trefí i do 59 000😉 Sice už ty tisícovky naskakují pomaleji, než ze začátku, ale pořád…
Jojo, barevný to má móc hezký ?..na tu pertržlovou bych se nechala pozvat
Věrka je šikulka!Tuhle variantu je třeba vyzkoušet!Jen ty kapustičko-knedlíčky musim dojet koupit.
A rovnou koupím celer protože ten je myslím na řadě??.
Věrko estetický dojem za 1☆
Jednou jsem byla s manželem na vikendovku na Pustevnach a tam v Tanecnici varili dva mladí kluci. Po každém jídle se chodili ptát , jak nám chutnalo . A tuhle polivku nám také předložili , byla super, tak jsem se inspirovala a s kapustickama opicila. To je nápad všech nápadu, díky
Jo, ale tecept přesně podle 1505 včetně chillies a já ještě pepř
Mám ráda takové polévky. Petrželovou taky, ále přidám bramboru. Máš to krásný, fotka za 1.
Tak z petržele vařit polévku mě fakt nenapadlo. Ale co se divím – když z celeru a mrkve je vynikající, tak z jejich přípuzné to musí být taky tak. A co říkáte na pastiňák, kuchatky? Já se přiznám, že ten nemusím. Přijde mi už moc sladký a v jídle ho cítím.
a pastiňáková je dobrá, ten „ředím“ bramborama a česnekem, ..dochucuju citronem a bílým pepřem….
Asi budu muset konečně projít kuchařku „100+1 polévka“….a nějakou poblivku má chuť, ale nějak si tělo nechce říct na jakou. Asi teplou….
Přestože petržel by byla pro mé tělo zdravá, její chuť mi nesedí. Nať -kudrnku i hladkolistou – můžu v množství větším, než malém. Pastiňák mi nechutí tuplem. Petržel nekupuju, když dostanu, používám do vývaru.
Ale polévka vypadá hezky a experimentátorka Věrka je šikovná ?
Je to úplně jednoduché , opravdu mě inspirovala Jarybarka , návštěva hotelu Tanecnica a recept 1505 . Díky , holky . Petrzel jo, ake pastinak by byl fakt moc sladký.
Napr teď vařím vývar a ta vuuuuune z kořenové zeleniny , to je asi to nejkrásnější po vůni cibulky , která se začíná smazit
Celé je to krásně zelené a nejspíš po tom zčervenají líčka.
Pater Ferda doporučoval jíst víc petržele než mrkve – tudíž Věrko, máš definitivně za jedna. I po léčitelsku. 🙂
Polévka vypadá nádherně a jistě je moc dobrá, ale já bych raději sáhla po tom vývaru. U nás bude zítra, mám koupenou hovězí oháňku.
Věrko, nádhera ???