Tak jsem vařila polévku z pečeného květáku a udržela jsem se a nesnědla jsem ho jen upečený. Brambory nemaje jsem tam mimo cibule, mrkve a pórku vrazila trochu celeru, bulvy fenyklu a řapíkateho celeru. Je skvělá.
Peříčko
Původní recept č. 1136.
Tak jsem vařila polévku z pečeného květáku a udržela jsem se a nesnědla jsem ho jen upečený. Brambory nemaje jsem tam mimo cibule, mrkve a pórku vrazila trochu celeru, bulvy fenyklu a řapíkateho celeru. Je skvělá.
Peříčko
Původní recept č. 1136.
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
Ivanko, ten karfiól je kráááásně upečenej 🙂
Děkuji, to dělá hlavně ta paprika :o) Snědla jsem dva talíře :o)
Ještěže nemáme karfiól, páč od včera se chystám na čuníka v celeru. Kdybyste viděli, jak jsem bubá: Dva nákupy. Velký – měsíční. Vždycky si to pečlivě rozepisuju po krámech, neb v některých je něco lepčejší. A já, káva pražena, koupila nejen 2x zásobu vajec, ale i dvojitou dávku celeru. Do Velikonoc daleko, tak jsme se krmily vejci – smažená a ztracená – ve dvojitých dávkách. No a teď nastává doba celerová. Já vim, že vydrží, ale zabírá místo. Jako na potvoru měli opravdu veeeelký.
Ta polífka je fakt krásná! (o její dobrotě nepochybuju)
Taky jsem hezký levný květák nepotkala, tak musí polífka počkat. Zato jsem o víkendu v Penny akci koupila za 14,90 / kg tři bulvy, až srdíčko zaplesalo. Jelikož už se uprázdnilo něco malých (třetinkových) sklenic, skončila jedna bulva na sladkokyselo jako „celerové vlasy“ . Z podzimního nakládání už moc nezbylo. Jednu jsem (blanšírované kostičky) zmrazila a poslední se rychle rozplyne v jídlech. Čuník v celeru dle Fialky nemá chybu a i na velké slzy s cibulkou osmažený (jen pepř a trošku soli) se dokáže z pánvičky z poloviny „vypařit“ dřív, než ho stihnu do jídla použít. Holt bylo u nás objeveno kouzlo smaženého celeru a tím stoupá jeho, už tak ne příliš malá, spotřeba 😎
V Penny květák obrovský, nádherný za 26,90. V Bille ten samý za 29,90.
Zítra kouknu, ale nevím, nevím… Naše Penny je pověstné ovadlou až zahnívající zeleninou. Málokdy se zadaří (jako s tím celerem). Zato Lidl má málo kdy nepěknou.
Já dospěla do stadia dvou lístečků – na prvním, co mám koupit a na druhým – kde mám ten první. I přesto občas přijdu domů, vybalím nákup a ježíšmariá, já zapomněla tohle, nebo támhleto. Pokud je to někdu v dosahu, tak se dá dojet, ale jinak holt nastává doba tvrdé improvizace.
Klídek, jsme na tom podobně – napíšu si seznam toho, co mám zakoupit, vyrazím do konzumu, otevřu peněženku a lístek je kde? Noooo, na lednici připíchnutý magnetkou, přece. Tož nakoupím (páč si pamatuju ?), do toho mi tam sem tam něco dohází ten můj, dorazím dom, vyndám nákup a zjistím, že z toho lístku jsem nezakoupila vůbec nic (max. pečivo) a nákup stál 700 káčé.
Jo, líbí se mi výraz „káva pražená“ ….. s dovolením ho budu používat??
Když otevřeli kdysi v Plzni Carrefour měli tam „nejdražší“ bagety :-). Stavěla jsem se tam pro pět a tisícovka nestačila :-). Ze začátku, když je ještě pekli Frantíci byly úžasné. Pak to předali našincům a bylo po dobrotě.
???
Je fajn číst, že nejsem jediná
Nakupovat žrádýlko, to je moje :-). Kde jsou ty doby, kdy jsem nakupovala botičky. Je zajímavé, jak se s věkem mění preference :-).
??
Máš pravdu, nedávno jsem si to také říkala. Ještě poslední dobou oblibuju obchody s rostlinkama, květináčema, lepidýlkama …. prostě věci do domácnosti
Kytičky, to je moje :-). Každý rok si říkám, že to musím trochu zredukovat. Nedaří se. Ještě je množím :-). Doma jich mám spoustu a přes léto venku ještě víc. Jenom toho času, než všechny zaleju.
Já jim říkám, když je kupuju, že si musí zvyknout na spartánskou výchovu a ony to dávají ?
Něco vozím k mamině na zahradu a taky dobrý, ale fakt je, že mamina je mičurin
Hele, pořiď si štěně a budeš z kytek vyléčená – jako já.
Mě stačí manžel :-))
Tu taky musim uvařit.Dnes jsem dělala podle Květy těstoviny s brokolicí a sýrem a moc chutnalo!!!
Chtěla jsem dělat z brokolice, ale nakonec jsem z ní udělala poblífku a zapečenou se zeleninou.
Zítra bude krkna na celeru. Už se těším.
Poslóchej, jsem se nějak ztratila ….. tak chtěla jsi dělat poblifku z brokolice a dělala jí nebo ne? ?
Dělala, ale ne z pečené. Prostě tu klasiku.
Dík, jsem to nějak nepochopila, ale je pátek a jsem unavená z kolbenky, tak mě to snad omlouvá ?
Když tak vidím tu poléfku (bude zítra – nemyslete, dámy, že když nic nepíšu, že ani nesleduji – opak je pravdou – a i pilně podle vás vařím, chválím a jsem chválena) krásně nazdobenou zeleným lupením, musím vám napsat, že fčéra jsem z lesa přinesla MEDVĚDÍ ČESNEK. U NÁS UŽ ROSTE, JARO JE TADY!!!
Možná tam u vás, tady začíná trochu popadávat sníh ….. si to jdu hodit, tak nás to teplo nalákalo a teď toto. A to jsem chtěla vyprat povlečení s tím, že ho hodím ven. ?
No nekeke.Tady neroste vůbec.Nebo neumím hledat.Ale sousta kopřiv roste.To budou o velikonocích až do pasu.
Tak natrhat a vyprat ve sudený vodě a dát do mikroténu a do mrazáku. To by bylo, aby na Velikonoce nebyla nádivka s kopřivama.
Rybářko, u vás fakt neroste! Jeho jižní hranice je na rovnoběžce kousíček od Prahy. Pokud ho někdo řádně nezavleče, nezbyde ti, než vyrazit na výlet. A na západ nejezdi. Jedině jihovýchod je jistej.
Jé, ten je výborný a hlavně mi nevadí. Mám ještě trochu v mrazáku, ale není nad čerstvý s vajíčky, nebo na chlebu s máslem. Asi letos s česnekem ostrouhám :-(.
Zatím byl na chlebu s máslem a v pomatlánce. Až ho bude víc, bude i špenát, poléfka atd. atd. Pomatlánka: nastrouhat kus balkánu, modrý oleš tvaroh, spojit jogurtem a přidat nasekaného medvěda, pažitku, česnekovou pažitku… Slané je to dost od toho balkánu.
Pomatlánku ukládám. U nás medvědi ještě chrněj. Počítám tak za měsíc (ale pro jistotu zítra zajdu obhlédnout naleziště). I loni jsme ho začali sklízet o dost později než u vás. Navíc bylo hodně sucho, nebyl moc hezkej. Uvidíme jak letos. Zásoba pomalu dochází, už se těším na čerstvý 😎
Něco úplně mimo. Pro poučení a zasmání :-).
Za zády mi běží Ulice a tam se nějaký synek zlískal jak carský důstojník. Vzpomněla jsem si na svoji kamarádku (už se na nás dívá ze shora 🙁 ) jak zmydlila svého syna ve tři ráno s lopatkou na uhlí, když se vrátil domů, řádně opilý. Synek se v poledne vzbudil a strašně se divil z čeho má ty modřiny, nic si nepamatoval. Jen jí bolela ruka a naražené koleno od stolku, jak ho honila po domě.
Takže mydlit až vystřízliví :-))
Myslela jsem, že jsem sadista jen já. Já jednou o Velikonocích (synek měl hodně zastávek u kamarádek a uvědoměle, aby nemíchal alkahůl, jenom „koštoval“ vzorky slivovice). Přerazila jsem o něj vařechu. Za střízliva bych ho už zmydlit nestihla, páč brzy ráno odjížděl do školy a já už bych ani neměla tu razanci.
Můj nejstarší byl na „dýchánku“ po maturitě a v noci se mu udělalo nedobře, a i přes tři promile měl strach, aby mě nevzbudil (věděl co by ho čekalo), tak místo na WC šel blinkat z okna. Na venkovním parapetu jsem měla řadu amarylis, které potvory už pár let nekvetly. Naplnil květináče, chtěla jsem ho zabít, ale od té doby se daly chudinky do kvetení jak o závod. Potřebovaly asi alkoholové hnojení :-).
???
Ta polevka vypada uzasne…..