Uvařeno podle Bramboračky – rösti (1315), varianta dýňovo-mrkvová

Je divné psát „uvařeno podle Bramboračky“, když je to recept můj, ale budiž.

Špagetovou dýni (rozpůlenou, semen zbavenou) jsem upekla, posypanou grilovacím kořením. Po zchladnutí jsem vytahala „špagety“, přidala nahrubo nastrouhanou vyždímanou mrkev, sůl, pepř, 3 PL Solamylu.

Na zobání jen tak, už mi maso leze krkem 😉

Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

21 komentářů: Uvařeno podle Bramboračky – rösti (1315), varianta dýňovo-mrkvová

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jak já Ti rozumím ?
    Vypadají skvěle, jen už dýně doma nemaje, tak nebudou ?

  2. Francizska napsal:

    Vypadá to skvěle. Tak nějak mám masa taky dost. Dnes Maďarska husa, 4.5 kg. Pro 4 osoby, zelí červené a bílé. Houskové knedlíky. Já dělala jen zelí. Jenže do toho si manžel vymyslel ještě udělat domácí kysané zelí. Nevím proč, ale koupil 7 kg, už trochu pozdě, ale první várka došla. Do toho hlídání vnučky, 15 měsíců. Naštěstí ji moc zajimalo vaření. Co se zbytkem husy nevím. Jo a původně se jelo do obchodu pro zeleninu na odlehčení. Já se stavila v lékárně, přijdu za manželem do obchodu, budu ve vozíku, láskyplně ji hladil. Tak jsem to vzdala a kývla na to.

  3. BOYE napsal:

    No, my taky dožíráme živočišné tkáně – dneska pečený uzený bůček, zelí a brambory. Benjamína se nadmula, musely jsme zrušit čočku a do knedlíků se nám nechtělo. Brambory se vařily ve slupce a ve finále se přihodily do pekáče s masem a děvenušky prohlásily, že je to jak brknedlíky, takže perfekt. Nicméně až maso dojde, dáme prý vege time, jelikož už toho taky bylo dost. A lidi ve vánočním šílenství vykoupili krůty a kuřata z oblíbeného zdroje. Po dlouhé době jsme tedy koupily standardní a vůbec nám nechutnalo, tudíž nastoupí tykve, mrkve, celery a zelí. A houby. Tak trochu to vypadá, že dojde i na model „uvařeno podle uvařena podle Bramboračky“. Podle to jen vypadá, ale podlé to není 🙂 .

  4. bozena.fialova napsal:

    To hlavní – špagetovou dýni nemám. Ale když vidím ty nádherně usmažené placičky, jakou já dostala chuť na bramboráky! Takhle malé, voňavé, křupavé, já si snad budu muset jít hned lehnout, abych to zaspala! :-))

  5. kvetula.v napsal:

    Už jen když to vidím, slintám ?
    Sice mrkví dost, ale dýně už dávno došly. Pokusím se vydržet do Silvestra – bude pikantní řezanka s barmborovýma placičkama 😎

  6. lakysa22 napsal:

    Dýni maje, ale ne špagetfilou, tak nevím…ale vypadá to luxůsně!!!??????
    Byla návštêva, sežparadlo se všechno nachystané, přidělávadlo se další, hafan chodil krást, tak zítra do Zeměkoule..
    Já bych si tak dala to zlobàní z obrázku….

  7. blahovka.h napsal:

    Musím mrknout do kotelny. Měly by tam být ještě dvě velké špagetovky a dvě hokaida.
    Až pomine to velké vyvařování v prádelních hrncích, mohla bych jednu polovinu naplnit a z druhé udělat placičky. Už se vidím jak je máčím v tatarce a končím s jedlou sodou.

  8. Vera M. napsal:

    A já zase nemám mrkev ?, zato všelijakých zbytku, kristepane

  9. a.rena napsal:

    Sliny se sbíhají a v noci přichází sen. Jenom ten, bohužel. Špagetovku nemám, a tak nezbývá, než čekat do další úrody.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..