Uvařeno podle Bramboračky – rozcuchaná nevěsta (1523)

Rozcuchanou nevěstu pekla Devětapadesátka: „Recept mě nakopnul, že jsem ho šla hned vyzkoušet. Dala jsem kromě jablek sušené švestky, hrůzinky a ořechy. Mouku jsem použila pohankovou. Zalila jsem to podle receptu, ale myslím, že by to šlo i bez toho. Jo, a nakonec jsem to ještě vylepšila a upečené pokapala rozpuštěným máslem s rumem.“

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: Uvařeno podle Bramboračky – rozcuchaná nevěsta (1523)

  1. sharka.68 napsal:

    Vypadá to skvěle a muselo to vonět, o tom, jak to bylo dobrý mlčím, protože mám slin plný hústa….

  2. a.rena napsal:

    Tak to je krása, úplně cítím, jak to voní až sem i přes ty „dráty“.

  3. jarybarka napsal:

    Krása taky zkusím až tu budou malí strávníci ti si dají.?

  4. Jiřina napsal:

    Děvčata mají pravdu, že nevěsta voní, cítím ji až v Brně. 🙂

  5. lakysa22 napsal:

    Ta je krásně rozcochacená a voňavá!! Ja jsem tu neměla ani nakrouhnout?

  6. IvaC napsal:

    Taky jsem už dělala,akorát bez toho rumu,to musí být moc dobré, vlastně je to místo zemlbáby,protože brambory máme doma vždycky .Je to úžasné obyčejné jídlo za pár korun….

  7. BOYE napsal:

    Šjóva! Holky, právě jsme dohnaly (tedy 59) naše klasiky: Brambory s rumem! Vypadá to skvěle i jen napsané. S fotkou to vyvolává nezadržitelné slinění! 🙂

  8. Imelda napsal:

    Já zase dělala předvčerejškem třesenec, měla jsem doma zbytek škvarků. Bylo to dobré, ale z vrchu takové suché. Nechtěla jsem to moc zalévat sádlem, jen trochu, moc tučné věci nesnáším. Měla jsem to snad zalít něčím jiným. V týdnu vyzkouším zase tu rozcuchanou nevěstu, určitě zalitou.

  9. kvetula.v napsal:

    Ta „nevěsta“ na pekáči vypadá učesaně … S chutí bych si ji ráda sama vlastnolžícně rozcuchala ?. Budu si ji tedy muset i sama upéct … Nebo někdo pozve??? 😎

  10. Vera M. napsal:

    Hekticky den a problemovy a konečně jsem si všimla toho krásného pekacku , ty svestky tam ….. já jsem taková švestková ???, takové zelicko se susenymi svestkami nebo hruzinkami, kdo nevyzkousel, o hodně přišel . Svestky do červeného , hruzinky do bílého . Mňam . A tenhle Pekacek je třeba udělat dětem

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..