Oprané a osušené ostružiny ve sklenici prosypat cukrem, protřepat a zalít rumem. Protože ostružin bylo hodně, stoupala spotřeba rumu. Tak jsem fázi prosypávání ve sklenici vynechala, nasypala do mísy, prosypala cukrem, občas lehoulince míchla, no spíše protřepala.
Ovoce kapku změklo, líp se to nandavalo do skleniček, a pak už jen zalít tím rumem. Já jsem ještě zvonem odsála vzduch. V chladné spíži, ve sklepě či v lednici to vydrží a dobré je to na pohárky, zmrzlinu…
Do komentářů přidala Adela.Adale a je to jeden z posledních předpřipravených receptů od Jany – držela jsem ho, dokud nebyl aktuální.
No jo, ale kde sehnat takovou spoustu ostružin. Když letos ptáci mají co dělat, aby něco posháněli. Janina zahrada holt vydávala poklady, tam by ani letošní mizérie tolik škod nenadělala. Já jsem obětovala letošní úrodu borůvek paní kosákové a jahody zčásti mrazům. Takže možná někde na jednu skleničku nasháním a bude to ochutnávka pro roky příští
Přesně ! Rum by byl – naštěstí ještě od loňska, ptž po shlédnutí cen jsem myslela, že jde o dvanáctiletou whisky .. pár (asi 10) ostružin jsem dostala mezi kanadskýma borůvkama – takže letos asi nic .
Recept je od adely.adale. Jana myslím ostružiny neměla, měla černé maliny.
Neni tu nic..Žáru a zmaru pán, uspal Dešťovou vilu a jeho kamarad Vitr tu dělá peknou paseku..a silnicari druhou..dovolena fakt super😤😢
Velkoplodé ostružiny mám. Začínají pomalu dozrávat. Ale i plně vyzrálé jsou dost kyselé. Je z nich znamenitá marmeláda. Tak snad s rumem a cukrem zachutnají. Několik skleniček naplním.