(1011) Hovězí guláš Klasik

1 kg hovězíha masa
(kližka, loupaná plec)
60 dg krájená cibule
2 lžíce sladké papriky
1/2 malé lžičky ostré papriky
10 stroužků česneku
majoránka, pepř, sůl
hladká mouka na zahuštění
olej nebo sádlo
Na tuku osmahneme cibuli, přidáme maso a necháme lehce zatáhnout. Posypeme paprikou, přidáme ostatní koření, sůl a česnek, promícháme.
Zalijeme 1,5 l vařící vody, postavíme na kamna a necháme asi  3 – 4  hodiny vařit mírným varem. Poté zahustíme hladkou moukou rozšlehanou ve studené vodě, krátce povaříme a potom už jen hledáme kousky masa, které se skoro rozvařily.
Podáváme s knedlíkem, pečivem, chlebem nebo těstovinami, jak kdo rád. A nemělo by chybět dobře vychlazené……
Pokud chceme hodně silnou chuť, můžeme přidat hovězí bujon, 1 – 2 kostky.

Oběd podle mistra Vrabce včera vařila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (1011) Hovězí guláš Klasik

  1. kveta.batkova napsal:

    Výborná klasika, ke které není co dodat.

  2. hrabeboto napsal:

    Guláš k snídani, k obědu i k večeři. Dodá energii i chuť na pivo.

  3. Jana Macůrková napsal:

    Teď jsem koukala na seznam receptů a jsem v šoku, že mezi 1010 recepty hovězí guláš doposud nebyl. Takže ještě že na něj měl Vlastik chuť.

  4. Haderach Kwisatz napsal:

    Ja davam jeste lzici rajskeho protlaku…ale jinak klasika 🙂

  5. BOYE napsal:

    Já podle sezony. V létě dostává papriky a rajčata a v jiných dobách buď protlak, nebo sekaná rajčata z piksly a lžíci nějaké paprikové pasty. Jo, guláš můžu furt…

  6. blahovka.h napsal:

    Nejste vy všichni příbuzní mého muže? Ten by taky mohl mít guláš furt. Včera jsme byli s dcerou a jejím přítelem na obědě. Muž ani nemrkl na lístek a chtěl guláš, My si dávali panenku, steaky a on byl spokojený s gulášem.
    Minulý týden jsem chtěla kluky a šéfa pozvat na oběd na oslavu mého babičkovství. Odmítli, chtěli abych jim uvařila guláš. Tak byl, já do něj dávám velké kusy hub, to taky není marné.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..