(1013) Tyrolské grőstle

brambory uvařené ve slupce oloupané a nakrájené na plátky
cibule ( čím více, tím lépe )
tyrolský špek ( popř. schwarzwaldská šunka nebo jiná sušená )
lze dát ale i anglickou
vejce
pepř, majoránka (někde)
sůl, olej
Na oleji začneme restovat cibuli nakrájenou na proužky, když zesklovatí, přidáme na širší pruhy nakrájený špek. Chvilku restujeme a přidáme opékat brambory, osolíme, opepříme a opékáme. Mezitím ještě připravíme sázená vejce ( volská oka), která při servírování položíme na brambory.

Náhodně nalezený tyrolský recept vyzkoušela: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

16 komentářů: (1013) Tyrolské grőstle

  1. IvaC napsal:

    Tak to jsem nevedela, ze rada jim tyrolskou kuchyni. Delavam si to, kdyz zbudou
    uvarene brambory ve slupce, osmahnu, jak popisujes a pridam si jeste hrasek.
    Mam to rada, je to mnamka…..

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Bych dala — klidně i k snídani, mňam.

  3. lakysa22 napsal:

    Zkusím – ale nevím, jestli se mi prdaří přesvědčit to vejce, aby si sedlo?jinak hrám body zalévám vejci, (hrášek si taky přidám) selská omleteta je moje oblíbené jídlo.

  4. kveta.batkova napsal:

    Taky bych si to dala, jednoduché, ale mňamozní.

  5. Vera M. napsal:

    Nejlepší a nenahraditelnou chuť tam dělají ty brambory varene ve slupce , ze ?

  6. bozena.fialova napsal:

    To bych si od rány dala, ani by tam nemusel být ten bonus v podobě volského oka.
    Jakmile mi zbývá pár brambor, už je honím po pánvi :-), dokonce jsem se zbytkem těstovin spáchala poprvé v životě grenadýrmarš, bez škvarků, bez slaniny a bylo to výborné. Když mé prokletí je, že mi chutná FŠECKO! 🙂 🙂

  7. francizska1 napsal:

    Vypadá to dobře a krásně se zlikvidují zbytky. A jídlo pro tento čas ideální. Já bych k tomu musela ještě kyselou okurku anebo zelí. Jak peču sladké, tak jsem vždy přeslazená. Takže tlačenka s cibulí a octem a navíc pivo to vždy jistí. To je moje nejobvyklejší jídlo v době pečení cukroví, případně jeho zdobení.

  8. Jiřina napsal:

    Perfektní jídlo a já ještě přidám nakrájené plátky česneku. V tomto hnusném počasí nám to vyhovuje. Jinak česnek dávám málem i do čaje. 🙂

  9. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jj, to mám taky ráda ….. a ze zbylých brknedlíků je to taky skvělý ☺

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..