Podklad:
klasické linecké těsto,
vykrajujeme kolečka
Horní díl:
Do zbytku lineckého přidáme
trochu kokosu.
Ostrá tuhá marmeláda, máslo, ořechy
Nejprve si připravíme linecké těsto, oddělíme si polovinu, do které přidáme trochu kokosu.
Z první části vykrajujeme asi 4 – 5 cm v průměru a pečeme do lehkého zčervenání.
Do druhé poloviny zapracujeme trochu kokosu a přes nástavec na masový strojek lisujeme tyčky, které stáčíme do věnečků. Po upečení pomocí máslového ořechového krému lepíme věnečky na kolečka a do středu dáváme větší množství marmelády. Můžeme pocukrovat.
Recept si trochu upravila: Jana Macůrková
Dávám bú klasický červený rybíz, mám vyzkoušený černý, a moc dobrý je vißňový dřez…
Tak jsi opět nezklamala, dík. Dřez je nerez?
Jsem naštvaná, protože čučím v práci a čekám na dopravce, který už tady měl být v půl dvanácté. A já mohla být už doma.
Letos jsem uvařila spoustu višňového džemu a rozdělila jsem ho na s višněmi a bez višní. A tady by to višni slušelo. A k ní by mi šel víc čokoládový krém.
A ta višeň by mohla projít rumovou macerací ..m?
V původním receptu je dokonce meruňkový nebo citronový džem a na něj malá černá lentilka. Ale já ty umělý zdobení nemám ráda.
Umělé zdobení taky na vánoční cukroví nedávám, jen na svatební. To honím miniperličky pinzetou a vypouštím neslušná slova.
To by mohla, ale už by tam těch chutí bylo asi moc.
Višňový DŽEM!! Ten mi tam chichotal nejvíc , a na rum jsem taky nezapomněla…
Laky, je s Tebou legrace a to nepiješ?, jaké by to bylo, kdybysis dala decku???
To spíš kdyby cmrndla pár kapek Ťukálistce.. to by se Bramboračka uchichotala……. 😀
Tak se tu chichotám, až jsem vzbudila psa, který tu pokojně spal.