(1056) „Humrová“ pomazánka

1 velký celer
2 – 3 porce rybího masa
200 ml majonézy
sůl
pepř
nové koření
citron
Porce ryby dáme uvařit (pokud máme zbytky smažených ryb, oloupeme stouhanku a kůži)
do vody přidáme několik kuliček nového koření a lžičku soli. Jinak nové koření umeleme na mlýnku na koření a vmícháme spolu se solí a pepřem až do hotové pomazánky.
Rovněž uvaříme celer, ale pouze do poloměkka.
Celer nastrouháme na hrubém struhadle, ryby zbavíme kostí a kůže a vidličkou rozdrtíme na kousky.
Majonézu smícháme se šťávou z jednoho citronu (citronem nešetřete), přidáme rybí maso a celer, dosolíme, opepříme a přidáme špetku mletého nového koření.
Necháme v ledničce alespoň 3 hodiny uležet.
Používáme jako podklad na chlebíčky nebo jednohubky.
Pozn: některé recepty přidávají ještě mrkev pro barvu.

Zbytky ryb zpracovala: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (1056) „Humrová“ pomazánka

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jani, věřím, že i ten Tvůj salátek bude dobrý. Vyzkouším, jen teď již nemám vhodnou rybku, ale ten můj určo nějakou chytí, tak zkusím.☺

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    A já jdu naložit rychloutopence a utopence v majonéze (ty teda udělám až v neděli, abych tady nekecala nesmysly), na Nový rok, jak když je ta mládež najde ??

  3. Jiřina napsal:

    Když zbude rybička, tak tato humrová pomazánka musí být dobrá. My máme trošku jinačí – myslím, že jsem to už dříve v komentářích psala. Na jemném struhadle nastrouhat syrovou mrkev a celer /poměr 2:1/, najemno nakrájet vajíčko natvrdo, cibuli, trochu osolit a spojit majonézou . Taky dávám jako podklad na chlebíčky, nebo na chuťovky, nebo jen jako pomazánka na veku, bagetu.

  4. kvetula.v napsal:

    Já dělávám falešnou humrovou : do poloměkka uvařenou mrkev a celer + strouhaný tvrdý sýr + dochucení a majonéza. 😎

  5. kveta.batkova napsal:

    Jo, na humrovou pomazánku existuje mnoho variací, jak už tu bylo psáno, já někdy povařím jen kousek dobrého filé z tresky, doplním také mrkví a celerem (sterilovaným nebo povařeným) a dochutím citronem, pepřem, solí a pak spojím s trochou kysané smetany a majolky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..